Dan prosvetnih radnika

Dan prosvetnih radnika (8.novembar) u našoj školi se već godinama unazad obeležava tako što učenici zamene mesta sa nastavnicima. I ove godine smo imali mnogo novih “predavača”. Mladi predavači su držali časove iz: Srpskog jezika, Nemačkog jezika, Biologija, Istorije, Matematike i Fizike.

Srpski jezik. Lana Novaković, V1 igrica. Lena Perić i Mila Pejčić, VI1

Srpski jezik. David Dragan i Nemanja Petrov, VI2

Srpski jezik. Majda Heldrih i Minja Babić, VI3

Srpski jezik. Učenici VIII1: Marija Popović, Tamara Đorđevic, Mihajlo Stojšin, Nemanja Čalija, Milica Kugli i Leon Korom, prikazali su svoje prezentacije o Dositeju Obradovicu i Vuku Karadžiću.

Srpski jezik. Učenik VIII2 Petar Injac pripremio je prezentaciju o Slovacima kao nacionalnoj manjini u Srbiji.

Nemački jezik. Dan prosvetnih radnika u OŠ ,,Sveti Sava” je obeležen na različite načine.
Na času nemačkoj jezika u odeljenju V2 učenici Nikola Tomić, Ognjen Kojić i Vukašin pap su bili u ulozi nastavnika. Odlučili su, da to bude čas odgovaranja: prezent pravilnih glagola i pomoćnog glagola ,,sein”. Čas je uspešno realizovan, a učenicima se veoma dopalo da se oprobaju u novoj ulozi.

Biologija. I mi smo imali zamenu uloga. Anja Mortvanski (VI2) je pripremila čas iz biologije. Naziv lekcije je Jednoćelijski i kolonijalni organizmi. Napravila je predivnu prezentaciju.

Takođe, učenice Antonina Petkov i Sara Bodo (VI1) su pripremile čas iz biologije. Ista lekcija . Napravile su prezentaciju i koristile crteže.

Istorija. Učenik V2 Vukašin Ćirić je održao čas iz Istorije.

Matematika. Učenica VIII3, Ines Ivetić održala je čas matematike

Učenice VI3 Iva Vulović i Una Pašić održale su čas matematike

Učenici V2 Nikolina Pilipović, Filip Tunić i Vukašin Bulajić su održali čas iz matematike gde su svojim vršanjacim objasnili razliku između prostih i složenih brojeva.

Fizika. Učenica VI3 Minja Babić je održala čas fizike

 

 

This entry was posted in Primeri dobre prakse and tagged . Bookmark the permalink.