Putovanje u Budimpeštu

  1. dan petak

Erasmus+ aktivnost GeoGebra – Crtanje vitraža je bila prva radionica poslednjeg dana mobilnosti. Koristeći mogućnosti programa za geometriju GeoGebra učenici su crtali vitraž na osnovu originalne skice i šeme.

Posle toga je sledila još jedna Erasmus+ aktivnost Merenje u Hemiji: Kako napraviti sapun, koju su vodile nastavnice Milica Živković i Marina Bucan. Učenici su koristili znanje iz hemije i sami napravili sapun. Svi učesnici su kao poklon dobili sapun koji su napravili učenici škole Nikola Tesla.

Iste nedelje u školi Nikola Tesla je održana likovna kolonija, pa su učesnici projekta Measure Me Up! pre ručka pogledali izložbu sliku koja je rezultat ove likovne kolonije.

Posle ručka je bila Erasmus+ aktivnost Papir i makaze koju je vodila nastavnica matematike Marina A. Remeli. Učenici su imali zadatak da od lista papira A5 naprave kvadrat, romb, deltoid i paralelogram tako što će izvršiti samo jedno sečenje.

Sledila je popunjavanje Google Forms upitnika gde su svi učesnici izvršili evluaciju ove mobilnosti. Posle toga je usledilo uručivanje diploma svim učesnicima mobilnosti.

Uveče su svi učesnici (učenici i nastavnici) imali plovidbu Dunavom gde je poslužena predivna večera. Ovo je bio šlag na torti ove mobilnosti. Školi Nikola Tesla zahvaljujemo za sjajnu organizaciju, gostoljubivost i izuzetno kvalitetan program aktivnosti.

This entry was posted in Projekti and tagged , , , . Bookmark the permalink.