Početak nove školske godine

Posle duge pauze, učenici, učitelji i nastavnici se vraćaju u učionice. Svi znamo da će 2020/21. školska godina biti drugačija od dosadašnjih. Da bi se zaštitilo zdravlje učenika i svih zaposlenih u školi, uvedene su posebne mere.

Školska godina počinje 1. septembra, u utorak. Sva odeljenja su podeljena u A i B grupe, a učitelji i odeljenjske starešine će proslediti roditeljima informacije ko je u kojoj grupi.

Nastavu će prvo pohađati mlađi đaci, od 1-4. razreda. Grupa A je prve nedelje u školi, 8-10.15 časova (4 časa), a grupa B 11-12.40 (3 časa). Sledeće nedelje grupe menjaju vreme nastave u školi tj grupa B kreće od 8, a grupa B od 11. I tako naizmenično se nedeljno menjaju.

Stariji đaci, od 5 do 8. razreda, imaju nastavu od 13.30 do 17.10. Prve nedelje u sredu i petak dolazi A grupa, a B grupa dolazi u utorak i četvrtak. Kada nisu u školi, učenici će imati nastavu na daljinu, kako ih nastavnici upute. Sledeće nedelje grupe menjaju dane za dolazak u školu, tj B grupa ide ponedeljkom, sredom i pretkom, a A grupa utorkom i četvrtkom. Tako se naizmenično nedeljno menjaju.

Sve provere, i usmene i pismene, održavaće se u isključivo u školi, bez obzira na način nastave. Ukoliko dete neće ići u školu, roditelj mora da potpiše izjavu, bez obrazlaganja zašto dete ima samo onlajn nastavu.

Ove godine nema kabinetske nastave u starijoj smeni, učenici će biti u matičnoj učionici. Roditelji i učenici će na vreme biti obavešteni u kojoj su učionici.

Ulazak u školu je osmišljen tako da smanji gužvu. Svi učenici čije su učionice u prizemlju i na drugom spratu ulaziće kroz učenički ulaz, iz Nemanjine ulice, a učenici koji su u učionicama na 1. spratu, kroz nastavnički ulaz, iz Ulice Žarka Zrenjanina.

Učenici moraju nositi maske prilikom ulaska u školu i u učionici i kad god se ne održava propisana međusobna udaljenost od 2m. Na časovima, pošto će biti udaljeni međusobno, maske ne moraju nositi.

Škola će se dezinfikovati između smena, kao i za vreme časova.

Važno je i kod kuće kao i u školi učenike podsećati na često pranje ruku, nošenje maski i držanje rastojanja kako bismo svi ostali zdravi.

Radujemo se povratku u učionice, ali i vodimo računa o merama.

This entry was posted in Školski život and tagged . Bookmark the permalink.