Mamutfest 2023.

Učenici naše škole posetili su u subotu, 9. septembra 2023. godine, Narodni muzej u Kikindi, gde je upriličen dvodnevni Mamutfest 2023. Učestvujući u različitim interaktivnim radionicama, negovali su timski duh i prijateljstvo, a ujedno su nešto novo naučili i dobro se zabavili.

Učenici 4. razreda naše škole učestvovali su u izradi čestitki za Kikin rođendan, a učenici viših razreda posetili su izložbu „Leta pre neta“ koju je organizovao Muzej nauke i tehnike iz Beograda. Otkrili su kako je život nekada funkcionisao i koje sprave su se svakodnevno koristile. Prisustvovali su i participativnoj izložbi/priči u slikama „U društvu sa mamutom“, gde su imali prilike da pročitaju dirljivu bajku o životu mamuta Kike, koja je propraćena adekvatnim dečijim ilustracijama.

Prijatno i u druženju provedeno vreme učenici su krunisali kreiranjem rođendanskih čestitki Kiki i pisama svojim najdražima, kao i školi, u okviru radionice „Poštanski satić – napiši pismo voljenima“, u organizaciji PTT muzeja Beograd.

Na kraju, pogledajte kratak film sa Mamutfesta 2023.

 

This entry was posted in Školski život and tagged , . Bookmark the permalink.