Hotel kod Save za ptice, bube i mrave

Centar za promociju nauke (CPN) je odabrao projekat Osnovne škole “Sveti Sava” iz Kikinde kao pobedničko rešenje Eco-Steam Challenge takmičenja u Srbiji. Naš tim nastavnika i učenika u ovom projektu su vodili Danilo Borovnica, nastavnik matematike i Miroslav Grujić, nastavnik geografije. Čestitamo nastavnicima i njihovim đacima na izuzetnim idejama, razradi teme i detaljnoj elaboraciji!

Cilj projekta je podizanje svesti kod učenika o značaju klimatskih promena, ozelenjavanju, razvijanje timskog rada i primena znanja iz različitih predmeta. Tokom mesec dana, od 8 do 18 sati, na svakih sat vremena merena temperatura i vlažnost vazduha. Ideja je da se na ekološki način ublaži visoka temperatura tako što bi se školsko dvorište ozelenilo i  stvorili  uslovi za život insekata, pčela, buba i mrava pa je čitav koncept nazvan “Hotel kod Save za pčele, bube i mrave”.

Škola će dobiti nagradu u vidu opreme za kabinete, a nastavnici koji su vodili ovaj projekat će, zajedno sa pobednicima iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, predstaviti projekat na konferenciji organizacije CARNET, koja će se pod nazivom “CUC 2022” održati u Šibeniku od 26. do 28. oktobra.

Vest o ovom uspehu je propraćena u lokalnim medijima i dnevnom listu Novosti.

 

This entry was posted in Projekti and tagged . Bookmark the permalink.