Екскурзија пети разред

У суботу рано ујутро ученици петог разреда кренули су пут Београда на екскурзију са надом да ће их време послужити и да ће се лепо провести. И обе жеље су испуњене. У мору кишних дана, јуче је био диван, сунчан дан. А и провод је био леп. Пуно тога је планирано а и остварено. Пут нас је прво одвео до Авале. “Попели” смо се на торањ и уживали у панорами Београда а онда смо се прошетали и до Гроба незнаног јунака.

Обишли смо и Храм Светог Саве и тамо се дивили нестварном делу људских руку које су сложиле милионе комадића плочица и тако створиле дивне фреске.

У раним поподневним часовима нас је чекао брод на Сави и једно лепо крстарење.

Обишли смо и Калемегдан са свим његовим лепотам. Дивили смо се Победнику, и озбиљно анализирали ушће Саве у Дунав. У Војном музеју смо “прошли” кроз историју нашег народа.

Шетња најлепшом улицом у Београду, Кнез Михаиловом, је била прави изазов јер је лепо време измамило многобројне шетаче и туристе. Нико се није ни изгубио нити је залутао и успешно смо стигли до писледње тачке наше екскурзије, до Мека.

Дружење је настављено у аутобусу а кући смо стигли пуни лепих утисака. Сви ученици и наставници заслужују све похвале а захваљујемо се и нашој водичкињи Вањи која је била пуна стрпљења и лепих прича.

This entry was posted in Školski život and tagged , . Bookmark the permalink.