Strani gosti u našoj školi

U okviru Erasmus+ projekta mobilnosti učenika i nastavnika Measure me Up! u periodu  20-26. marta 2022. godine, naša škola bila je domaćin ostalim učesnicima u projektu. U goste nam je došlo 20 učenika i 10 nastavnika iz Španije, Hrvatske, Mađarske, Rumunije i Turske.

Tokom pet radnih dana zajedno smo radili na aktivnostima koje su predviđene našim projektom. Glavna tema aktivnosti u našoj školi je bila pravljenje igre povezane sa ciljem projekta (Make a game).

Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli, učestvovali, doprineli da ovaj događaj pripremimo i ostvarimo.

Prvi dan

U ponedeljak su gosti prošetali od Doma učenika, gde su bili smešteni, do gradskog trga i upoznali se sa znamenitostima našeg grada. Vodič je bio nastavnik Miroslav Grujić. U trpezariji škole učesnike su pozdravili nastavnik Danilo Borovnica, koordinator projekta za našu školu i Gordana Rackov, direktorica škole. Potom su se učesnici predstavili i upoznali nas sa svojim školama i gradovima. Uručili smo i poklone svim učesnicima, pa ih poslužili svojim tradicionalnim jelima. Zahvaljujemo se mamama i nastavnicama koje su se za ovu priliku potrudile, pripremile trpezu i pokazale da smo dobri domaćini.

Prvu radionicu „Merimo kao Eratosten“ održao je nastavnik Danilo Borovnica. Učesnici su izveli eksperiment star 25 vekova, kojim su izmerili obim Zemlje. Popodne su učenici imali dve radionice programiranja i pravljenja igre. Nastavnik Arpad Pastor održao je radionicu na kojoj su učenici koristili platformu za pravljenje igre Thunkable, a nastavnik Danilo Borovnica radionice gde su učenici koristili platformu sa proširenom stvarnošću (Augmented Reality).

This entry was posted in Projekti and tagged , , . Bookmark the permalink.