Strani gosti u našoj školi

Peti dan

Na početku poslednjeg dana mobilnosti nastavnica iz Španije, dr Azucena Marset Castro, održala je radionicu o izradi kataloga koji je, uz pravljenje igre, jedan od ciljeva ovog projekta.

Zatim su učesnici obišli Muzej Terra, gde su prvo odslušali kratko predavanje, pogledali eksponate i na kraju pokazali radove koje su napravili umetnici iz njihovih zemalja. Obišli su i stari pogon gde umetnici prave ove skulpture i neposredno se upoznali sa načinom kako one nastaju.

Po povratku su prikazani rezultati ove mobilnosti, urađena je evaluacija o njoj  i dobijene su povratne informacije, tako što su učesnici popunili upitnik. Nastavnik Danilo Borovnica podelio je sertifikate o učestovanju svim učesnicima mobilnosti.

Za kraj, devojčice su imale radionicu „Žene u nauci“, koju je održala dr Marjana Brkić iz Centra za promociju nauke.

U Centru za stručno usavršavanje nastavnici su prisustvovali predavanju o aktivnostima Centra za promociju nauke. U prezentovanju platforme Scientix učestvovali su nastavnici Danilo Borovnica, Miroslav Grujić i Adina Oancea iz Rumunije kao Scientix ambasadori svojih zemalja.

U petak uveče je organizovana večera za nastavnike gde je, uz dobru atmosferu i muziku, završena jedna divna nedelja učenja, rada, druženja, razmene iskustava i sklapanja prijateljstava.

U subotu su svi gosti otputovali nazad svojim kućama i  bezbedno stigli.

Utisci svih učesnika iz inostranstva su sjajni, veoma su zadovoljni organizacijom, našim gostoprimstvom, aktivnostima i radionicama. Ništa manje zadovoljni nisu naši učenici (više od dvadesetoro je neposredno učestvovalo u raznim aktivnostima), kao i nastavnici naše škole za koje je ovo sjajno iskustvo.

This entry was posted in Projekti and tagged , , . Bookmark the permalink.