Putovanje u Budimpeštu

  1. dan četvrtak

Četvrti dan je počeo Erasmus+ aktivnošću gde su učenici završili pravljenje kompasa koristeći programiranje i Microbit uređaj.

Svi učesnici su proveli tri zabavna, interaktivna sata u Muzeju čuda. Ono što su učili u školi sada su mogli da provere kako se primenjuje, da praktično provere i još nešto novo nauče. Israživali su i oprobali eksperimente iz različitih oblasti, videli kako funkcionišu zakoni fizike, hemijske reakcije, tajne svemira, isprobavali znanje i reflekse u digitalni i klasičnim igrama.

Po podne je bila Erasmus+ aktivnost Pravljenje kaleidoskopa koju je vodio nastavnik fizike Kristijan Engi. Kaleidoskop je optička naprava u obliku cevi sa tri ogledala koju su učenici u grupama pravili od prazne rolne, sjajnog papira, starog plastičnog poklopca, perli u boji i konfeta.

Obišli su Trg Heroja gde je najinteresantnije informacije prezentovala učenica Jana Šošić. U gradskom parku Varošliget su imali interesantu grupnu, edukativnu igru istraživanja parka koju je organizovala Ivana Bodor. Zadatak igre je bio prepoznati simbole i rešiti zagonetke. Učenici su rešenja zadatka tražili po parku. Poslednji zadatak ih je vodio do ogromne pečurke u centru parka što je u stvari zgrada Muzeja Muzike.

Posetili su Muzej Muzike, a zatim i Etnografski Muzej koji se nalazi preko puta i ima iskrivljen oblik sa parkom umesto krova. Tamo su imali priliku da pogledaju aktuelnu izložbu.

This entry was posted in Projekti and tagged , , , . Bookmark the permalink.