Strani gosti u našoj školi

Treći dan

Trećeg dana su u Centru za stručno usavršavanje nastavnici Miroslav Grujić i Danilo Borovnica održali interaktivne radionice, koristeći eksponate koji se tamo nalaze. Učenici su se upoznali sa verovatnoćom u matematici, pravili karte zemalja iz kojih dolaze koristeći Kutiju sa peskom, gledali kako se zvučni talasi protežu kroz vazduh, ali videli i koristili i ostale zanimljive eksponate.

Posle toga su otišli u “Suvaču” – stari mlin na konjski pogon, gde ih je vodič upoznao sa ovim mlinom. Odatle su otišli u Novo Miloševo, i u Muzej “Žeravica”, u kojem su eksponati alati koji su se nekad koristili  i mašine za obradu zemlje. Posetili su i Muzej “Kotarka” gde su saznalii kako se nekad živelo u našem kraju.

Popodne su održane radionice iz programiranja. Učenici su završili svoje aplikacije na platformi koja koristi proširenu stvarnost uz nastavnika Danila Borovnicu. Nastavnica Maja Duvnjak održala je  radionicu MikroBit gde su učenici pravili aplikacije koristeći MikroBit procesor, a tačnost pedometra koji su napravili uz pomoć MikroBita uporedili su sa onim na svom telefonu.

This entry was posted in Projekti and tagged , , . Bookmark the permalink.