Ноћ музеја „ОДЛИЧАН 5 – школство у Кикинди“

Овогодишња манифестација Ноћи музеја била је посвећена школама и школству. Поред историјског приказа развоја школства у граду прилику да се промовишу добиле су и кикиндске школе. За школе је обезбеђен по један штанд у дворишту музеја. Наша школа је узела учешће у овој манифестацији и неколицина наставника се, заједно са ученицима, потрудила да представи нашу школу на најбољи начин.
Организовали смо неколико интересантних активности:
Robot party – посетиоци су могли да виде како mBot робот светли различитим бојама, изводи различите композиције, креће се по задатој путањи. Робота је „савладала“ заједно са ученицима наставница информатике Маја Дувњак.

Скулптуре у глини – ученици су са наставницом ликовног Зорицом Рофа донели и на постаменту изложили већ припремљене скулптуре али су са собом понели и глину и ко је желео могао је да се испроба своје вајарске способности.

Giga’s story – је интерактивна прича – игра (Interactive game proverbs) коју је осмислила и са ученицима VII2 и VIII2 реализовала наставница енглеског језика Милица Познановић. Придружили су им се и радознали посетиоци који су кроз игру научили и по неку пословицу.

Гимнастика – ученице гимнастичке секције са својом наставницом Светланом Мирчић Вукобрат су показале најинтересантније фигуре и покрете које су до сада савладале.

ИКС – креативни и интерактивни рад приказале су и чланице историјско креативне секције са наставницом Драгицом Средојев. Оне су изложиле неке своје занимљиве радове које су делиле посетиоцима. А најзнатижељније девојчице – посетиоци су се и саме окушале у прављењу наруквица од шарених перлица.
Извиђачи – секција извиђача наше школе са наставником Душаном Радином приказала је неке од извиђачких вештина. Они су привукли пажњу својим униформама и извиђачким марамама.

СТЕМ – повезује неколико природних наука и технологија. Њих је представио наставник географије Мирослав Грујић. Који је био заслужан и за веселу атмосферу на нашем штанду као и за видео којим се школа представила.

За рекламни материјал у виду заставица и украса са логом школе побринули су се ученици III1, III2 и IV2 и њихове учитељице Бранислава Окука, Јасмина Колдан, Љиљана Јолић и Сања Јакшић и наставница технике и технологије Силвана Рељин која им је помогла у раду.
Флајере у разним бојама, које смо делили сви на штанду, осмислила је наставница Маја Дувњак, а да свима буде пријатно и да баш сви који су се нашли те ноћи у дворишту музеја прођу и поред нашег штанда потрудиле су се наставнице – Драгица Вукша, Николина Сувајџин и Сања Бикић које су координирале све наше активности и укључивале се тамо где је било потребно.
Време нам је пролетело у веселој атмосфери. Сви учесници су показали пуно ентузијазма и воље и заједно смо створили пуно позитивне енергије коју смо послали неким новим клинцима, нашим будућим ученицима.
Захваљујемо се свим ученицима и наставницима који су узели учешће у Ноћи музеја. Оцена за све је – ОДЛИЧАН 5.

Текст саставила Драгица Средојев, наставница историје

This entry was posted in Školski život and tagged , . Bookmark the permalink.