Дечија недеља

“Подељена срећа , два пута је већа”

Од 5. до 11. октобра 2020.године  обележена је  Дечија недеља. Основни документ за планирање и спровођење активности током Дечје недеље је Конвенција Уједињених нација о правима детета, усвојена 1989. године, а програмски циљеви пројекта се из године у годину прилагођавају потребама и проблемима деце.

Она се ове године   организовала у знаку Године солидарности  и сарадње коју је прогласила Влада Републике Србије желећи да нагласи значај тих вредности за стабилност и напредак друштва, посебно у време пандемије ковида-19. Слоган овогодишње дечије недеље био је – Подељена срећа, два пута је већа.

И у нашој школи смо обележили Дечију недељу. Ученици старијих разреда су, у оквиру Историјско – креативне секције (ИКС), један дужи период радили на изради поклона за своје млађе другове, ученике првих разреда. За израду поклона – држача за оловке, било је потребно прикупити тегле, офарбати их а затим и украсити декупаж техником. У току ових радова дошло је и до пандемије Короне па је цео процес прво био заустављен а затим успорен. Али добра воља и истрајност чланова секције ИКС на крају је дала резултате. Припремљено је 66 тегли- држача за ђаке прваке. Да би поклон био још лепши потрудили су се власници робне куће „ ЗУ- Зу“, у граду познатије као „Ја волим Србију“, који су нам донирали по две графитне оловке, једну хемијску оловку и једну гумицу за сваког ученика.

У четвртак и петак, 8. и 9. октобра су чланице ИКС -а  посетиле ђаке прваке и поделиле им  скромне поклоне. Уз овај поклон добили су и честитку са неколико интересантних задатака а која је симболично представљала њихово приступање Дечијем савезу. Прваци су се обрадовали поклонима а и старију ученици су били задовољни јер  Подељена срећа, два пута је већа.

This entry was posted in Školski život and tagged . Bookmark the permalink.