Evropska oznaka kvaliteta

Nastavnica engleskog jezika, Dragana Videnov je i ove godine dobila Evropsku oznaku kvaliteta za dva eTwinning projekta kao priznanje za svoj rad sa učenicima.

Oznake kvaliteta su važan deo eTwinning zajednice. Dodeljivanje oznaka, prvo na nacionalnom, a zatim na evropskom nivou, način je da se da se nagradi izvanredan doprinos nastavnika eTwinning projektima i da se izdvoje kvalitetni projekti.

Nastavnica Dragana Videnov je do sad imala 85 eTwinning projekata za koje je dobijala svake godine neku od nagrada kao što su: Nacionalna oznaka kvaliteta, Evropska oznaka kvaliteta ili Jezička oznaka kvaliteta.

Ove godine su nagrađeni eTwinning projekti:

Unlock the Magic! Projekat je dizajniran da poveže interesovanja učenika sa rezultatima više predmeta. Kroz različite aktivnosti kod učenika se razvija interesovanje za čitanje, jezičke veštine i kreativnost. Projekat je inspirisan knjigama J. K. Rovling o Hariju Poteru. Glavni cilj je da podstakne učenike da više čitaju i izražavaju se na kreativniji način.

Nastavnica Dragana Videnov osnivač ovog projekta u saradnji sa nastavnicom iz Poljske. U projektu su učestvovali nastavnici iz Serbia(1), Poland(1), Lithuania(1), Turkey(1), Croatia(1).

eTwinWorld Travel Agency Reč je o projektu u kome studenti stvaraju sopstvenu turističku agenciju i planiraju putovanja za svoje klijente. Učenici vode svoje klijente na putovanju i pomažu u odabiru pravog mesta, vremena i prevoza, takođe procenjujući troškove. Cilj projekta je da učenici iskuse preduzetništvo dok stvaraju svoju agenciju i da nauče o različitim zemljama i kulturama i predlažu putovanja za svoje klijente.

U projektu su učestvovali nastavnici iz Turkey(9), Romania(4), Greece(4), Poland(2), Croatia(2), Serbia(1), Ukraine(1).

Nastavnica Dragana Videnov trenutno radi sa učenicima na još četiri eTwinning projekta: Škola po meri deteta, čiji je osnivač sa koleginicom iz Beograda, And the Oscar goes to…! Osnivač sa nastavnicom iz Španija i učestvuje u projektima : We Learn Together We Grow Together, Inspiring Museums.

Rad sa učenicima na projektima zahteva dodatni napor od nastavnika zato čestitamo našoj koleginici i želimo joj entuzijazma za još uspešnih projekata.

This entry was posted in Primeri dobre prakse and tagged , , . Bookmark the permalink.