Utisci iz Transilvanije

U okviru projekta “Measure me Up!” četiri naše učenice i dva nastavnika su boravili na studijskom putovanju u Rumuniji 8-14. maja 2022.godine. Domaćin trećeg susreta u okviru ovog projekta je bila škola Colegiul Național ”Octavian Goga” iz grada Sibiu. Putovale su učenice: Helena Grujić i Tamara Đorđević iz sedmog razreda, Ana Vojvodić i Lara Avramov iz šestog razreda, nastavnica engleskog jezika Dragana Videnov i nastavnik matematike Danilo Borovnica.

nedelja, 8. maj

Početak našeg putovanja bio je veoma zanimljiv. Naime, malo je nedostajalo da ni ne pređemo granicu kod Nakova. Ali, sve se dobro završilo, te smo ušli u Lungu.

Ubrzo smo napravili i pauzu, da proteglimo noge (uz Užičko kolo) i malo se osvežimo (kod neobičnog kamiona pretvorenog u kafić/restoran).

Kada smo stigli u Sibinj, smestili smo se u sobe, a onda nas je nastavnica Madalina povela u obilazak grada.

Zatim smo otišli u restoran da nešto jedemo, jer smo bili gladni. Nakon nekog vremena došao je  Vlad da nam pokaže još neke delove grada, a kasnije su se pridružili Ian, Adara i Diana koje smo upoznali u Kikindi. Sa nama su, takođe, bile i učenice i nastavnice iz Mađarske.

This entry was posted in Projekti and tagged , . Bookmark the permalink.