Specijalno priznanje našim takmičarima

Petoro naših mladih sugrađana dobitnici su nagrade koje Vlada Vojvodine uručuje najuspešnijim osnovcima i srednjoškolcima. Nagrade se dodeljuju za postignute vrhunske rezultate u oblasti nauke, tehnike, umetnosti i sporta na takmičenjima u našoj zemlji i inostranstvu.
Četiri nagrade (jedan laureat i tri specijalne) namenjene su mladim programerima, od toga dve su dobili naši bivši učenici, braća Varga. Stefan i Andrej Varga, nekadašnji đaci generacije OŠ “Sveti Sava”, a sad kikindski gimnazijalci, dobitnici su specijalnih nagrada za oblast infirmatike (prigramiranja).
Stefan je takođe jedini Kikinđanin u zlatnom odeljenju Srbije. Nagradu je u Palati Srbije dobio za postignute izuzetne rezultate na republičkim i međunarodnim takmičenjima i kao učenik sa posebnim sposobnostima.

Najbolja hemičarka Kikinde i Vojvodine, Jovana Karić, dobila je specijalnu nagradu iz oblasti hemije. Jovana je pošla stopama starije sestre Tijane Karić, koja je takođe postizala fantastične rezultate iz oblasti hemije (nekadašnja učenica naše škole).

This entry was posted in Školski život and tagged , . Bookmark the permalink.