Дан школе и школска слава 2022.

У оквиру обележавања Дана школе и школске славе, у нашој школи је организовано неколико активности.
На ликовном конкурсу „Једна прича из живота Светог Саве“, ученици су се присетили да је Свети Сава просвећивао народ, ширио знање, а памтимо га и по ктиторском раду. Сви ученици су похваљени за изузетне радове. Радови су постављени у холу и трпезарији школе.

У среду, 26. јануара 2022. године, oрганизован је Сајам науке у складу са епидемиолошким мерама за ученике 3. и 4. разреда.
На радионици роботике, ученици су са наставником информатике, програмирали мБот робот: да светли различитим бојама у различитим временским интервалима, да свира различите композиције, креће се по задатој путањи, користи своја чула, сензоре за светло, даљину и боје. Поред робота сазнали су и основне ствари о дрону, његовим деловима, могућностима програмирања, као и како може да снима околину док лети.

Ученице 7. и 8. разреда су са наставницом хемије, одржале БУМ -ТРАС час. Уз велико одушевљење публике извeдени су огледи: дух из боце, слоновска паста, црна мамба, крвави коктел. На крају су мали ђаци срећне руке на поклон добили сребрну епрувету, као успомену на овај догађај.

Тог дана одржано је и такмичење у Лепом писању, које сваке године традиционално организујемо. Ученици нижих разреда и овога пута су показали да имају талента у лепом писању, а најбољи међу њима су:
I разред
    1. Маша Фелбаб I1
    2. Мила Марић I3
    3. Милијана Станков I3
II разред
    1. Огњен Терек II1
    2. Марина Крспогачин II3
III разред
    1. Филип Нађалин III2
    2. Елена Племић III2
IV разред
    1. Драгана Аранбашић IV1
    2. Теа Грујић IV1
    3. Филип Тунић IV2

Tрадиционално у нашој школи, одржан је и Светосавски турнир у мини рукомету.

Свим ученицима и наставницима честитамо Дан школе и школску славу, Свети Сава.

This entry was posted in Školski život and tagged . Bookmark the permalink.