Заједно учимо боље – заједно можемо више

Стручни скуп „Заједно учимо боље – заједно можемо више“ је одржан 15. маја 2021. године у Основној школи „Лазар Саватић“ у Земуну. Организатори су били ОШ „Свети Сава“ из Кикинде и домаћин OШ „Лазар Саватић“. На скупу су учествовали и наставници из ОШ „Фејеш Клара“ из Кикинде, „Иво Лола Рибар“ из Нових Козараца, као и бројне школе из Земуна. Стручни скуп је организован у оквиру пројекта „Подршка Европске уније управљању миграцијама у Републици Србији“.

Стручни скуп су отворили мр Горан Петровић, директор школе „Лазар Саватић“ и др Милан Пашић, помоћник МПНТР.

Предавачи из Кикинде су били:

  • Драгана Виденов „Инклузија – стратегије које дају резултате“
  • Александра Ћазић Киурски и Милена Вукашиновић „Рашири крила“
  • Биљана Бркић „Буди као дрво, расти сваки дан“
  • Гордана Рацков и Арпад Пастор „Сигурним кораком кроз дигитални свет“
  • Данило Боровница „Виртуелно предузетништво“
  • Светлана Mирчић Вукобрат „Човек само срцем добро види“
  • Мирослав Грујић „Обрада географије завичаја помоћу алманаха завичаја и квиза“

Презентацију „Предузетништво и ученичка задруга“, презентовао је домаћин, директор школе „Лазар Саватић“ заједно са директорком задруге, Виолетом Булатовић. У паралелним радионицама и презентацијама, учесници скупа су могли да се упознају са радом ученичке задруге школе домаћина.

Путем Зум платформе Јања Зупанчич, директорка ОШ „Луј Адамич“ из Гросупља, Словенија, је презетовала „Промовисање иновација и предузетништва у словеначким основним школама“.

Претходног дана, 14. маја, у Земуну је одржан семинар наше суграђанке, психолога, Бранке Граховац, са темом „Са стресом је лако, ако знаш како“, за просветне раднике из кикиндских и земунских школа.

This entry was posted in Primeri dobre prakse and tagged . Bookmark the permalink.