Poseta Ljukovu

Dvanaest čenika naše škole je sa nastavnikom Grujić Miroslavom posetilo vršnjake u OŠ “Petar Kočić” u Ljukovu (izdvojeno odeljenje) kod Inđije. Razlog posete je bio da se naši učenici upoznaju sa načinom realizacije i rezultatima projekta SALL u koji je uključena škola naših domaćina u saradnji sa Centrom za promociju nauke.

Domaćini su nam prezentovali svoju otvorenu laboratoriju “Wonder lab” i proces gajenja biljaka za čaj, sušenja istih i proizvodnju samog čaja. Naši učenici su videli kako se proizvodi kompost, kako se gaje nana i šipurak, videli sušaru za biljke koja će raditi pomoću solarne energije i brali šipurak. Kako bi radna poseta imala i zabavni karakter gosti i domaćini su se bolje upoznali uz šoljicu domaćeg čaja i na kraju zajedno u dvorištu uz puno smeha igrali igru “Vetar duva”.

Prilikom povratka za Kikindu nastavnik Grujić je organizovao posetu lokalitetu “Keltsko selo” gde su se učenici upoznali sa načinom života i kulturom Kelta koji u ovim krajevima živeli pre više od 2000 godina.

This entry was posted in Školski život and tagged . Bookmark the permalink.