Opštinsko takmičenje u košarci i basketu

U sredu 25.1.2023.godine, povodom dana škole održana je revijalna ženska košarkaška utakmica između učenica naše škole i učenica OŠ”Vuk Karadżiċ”. Šansu da igraju dobile su učenice šestih razreda, koje ċe narednih godina i predstavljati školu na takmičenjima u košarci i basketu. Rezultat je bio u drugom planu, sa ciljem da se prednost ustupi druženju, prijatnoj atmosferi i stvaranju novih prijateljstava.

Istog dana naša škola je bila domaćin Opštinskog takmičenja u košarci i basketu za osnovne škole, u kojem su uzeli učešće i učenice i učenici naše škole.

Učenice su ostvarile sjajan rezultat osvojivši prvo mesto u košarci i plasman na okružno takmičenje. Uz malo više sportske sreće mogle su da budu prvakinje i u basketu, ali su u finalu izubile, sa jednim košem razlike, od ekipe OŠ “Ðura Jakšić”.

Učenici su se, posle dve odlične partije i pobede, plasirali u finale. U finalu su zasluženo izgubili od kvalitetnije ekipe OŠ “Vuk Karadžić”. To ne umanjuje postignuti uspeh imajući u vidu da samo dva učenika aktivno treniraju i igraju košarku.

Svi rezultati:

Basket 3×3, devojčice

 1. Đura Jakšić
 2. Sveti Sava
 3. Jovan Popović

Basket 3×3, dečaci

 1. Đura Jakšić
 2. Vuk Karadžić
 3. Rusko Selo

Košarka, devojčice

 1. Sveti Sava
 2. Đura Jakšić
 3. Jovan Popović

Kosarka, dečaci

 1. Vuk Karadžić
 2. Sveti Sava
 3. Žarko Zrenjanin

Želimo puno sreće svim učesnicima na okružnom takmičenju!

This entry was posted in Takmičenja and tagged , , . Bookmark the permalink.