Evropski dan jezika 2022.

Učenici i nastavnice stranih jezika Osnovne škole „Sveti Sava“ su se i ove godine uključili u obeležavanje Evropskog dana jezika zanimljivim aktivnostima.
Mlađi učenici su učestvovali u jezičkom izazovu. Imali su zadatak da otkriju na kom jeziku je ispisana poruka sa nalepnice koju su dobili, da probaju da je pročitaju, da na mapi Evrope pronađu državu u kojoj se govori tim jezikom, a potom i da nacrtaju zastavu te države.
Centralni događaj organizovan je 26. septembra 2022. u trpezariji škole. Podeljeni u 6 grupa, predstavnici svakog odeljenja V-VIII razreda proverili su svoje poznavanje stranih jezika u igri „Ko to tamo peva?“ i učestvovali u kvizu opšte kulture na engleskom jeziku.

Slavlje su obogatili Toto iz IV razreda koja je pročitala pesme na kineskom jeziku, Kristina iz VIII razreda koja je pročitala pesmu na mađarskom jeziku, i grupe dece iz V i VI razreda koje su pevale poznatu pesmu na francuskom (Petra Milica i Ivana), engleskom (Staša i Petra) i nemačkom jeziku (Hana, Majda i Andrija).

This entry was posted in Primeri dobre prakse and tagged , , , . Bookmark the permalink.