Државно такмичење из историје

У петак, 10. маја, мала екипа од четири ученика и три наставника из нашег округа упутила се пут Пирота на Државно ( Републичко) такмичење из историје. У тој групи била је и једна наша ученица, Мајда Хелдрих и један наш ученик, Марко Клачак. Са њима је била и њихова наставница историје, Драгица Средојев.

Такмичење је одржано 11. маја у ОШ“ Свети Сава“ у Пироту. Конкуренција је била изузетна. Такмичло се чак 325 ученика седмих разреда из целе Републике Србије.

Организатор је имао озбиљан задатак да распореди такмичаре и да организује само такмичење. Пре такмичења била је присутна трема, а после урађеног теста и мало нервозе јер је требало дочекати  резултате. Да би скратили време чекања, организатори су нас повели у обилазак града, а посебно место у том обиласку заузела је тврђава коју називају Момчилов град и око које је пуно непознаница. Једино што је сигурно је да потиче из средњег века.

Резултате смо сазнали у касним поподневним часовима. Наши ученици су били сјајни.

 Марко Клачак је са 43 бода (од максималних 45) освојио ТРЕЋЕ место/награду . Мајду су два бода делила од награде.

На крају свега, када су се утисци слегли, сви смо били задовољни. Наставница оним што су ученици показали а ученици својим показаним знањем и оствареним пласманима. Закључили смо да ћемо се потрудити да и идуће године поновимо и мало још поправимо овогодишњи успех.

Са ученицима била у Пироту и текст написла нас.историје Драгица Средојев

 

This entry was posted in Takmičenja and tagged , . Bookmark the permalink.