Serbian Chinese (Simplified) English French German Hungarian Italian Norwegian Romanian
Početak zimskog raspusta
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
PrimeriDobrePrakdeBlack
DobraPraksa
                          eCasopisRed
eČasopis
                          AktivnaSkola
AktivnaŠkola
                          FacebookRed
facebook
                          MoodleRed
moodle
                          Instagram
Instagram

Učenik generacije

 

2017/18.

Tijana
Tijana Karić

Proteklih osam godina Tijani će ostati nezaboravne, pre svega po prijateljima sa kojim ih je provela. Među najlepšim su joj i uspomene na brojna takmičenja i nagrade koje je osvojila uz ogromnu pomoć i podršku učiteljice Gordane Rackov, nastavnika Lele Stančić, Marije Dimitrić, Danijele Trtić, Zorice Rofa, Zite Herceg, Zoltana Kanalaša, Milana Danića, razrednog starešine Maje Duvnjak i direktora Vitomira Radaka.

Osim redovne, Tijana pohađa i dodatnu nastavu iz mnogih predmeta. Usavršava engleski i nemački jezik, slika i piše.

Slobodno vreme provodi sa prijateljima i u krugu porodice. Voli da putuje, uživa u prirodi, gleda filmove i sluša muziku.

Oduvek su je interesovale prirodne nauke, te u budućnosti želi njima da se bavi . Međutim, još uvek se nije odlučila za neko određeno zanimanje.

Njen životni moto je: “Ja želim, ja mogu, ja hoću, ja moram!”

2016/17.

Staša
Staša Vukobrat

Stašin životni moto je: “Ništa nije nemoguće, sve može da se postigne radom i trudom”.

Svoju školu pamtiće po onome što je u njoj naučila i po svom razredu, kao i po nastavnicima koji su joj pomogli da danas bude ovde kao dobitnica Plakete Sveti Sava. Posebnu zahvalnost upućuje učiteljici Nevenki Čikić, razrednim starešinama Mariji Dimitrić i Danijeli Trtić i nastavnicima Martini Trkulji, Leli Stančić i Milanu Daniću.

Pored redovne, Staša u školi pohađa i dodatnu nastavu iz matematike, hemije i fizike. Trenira odbojku, koju voli da igra i u slobodnom vremenu. Dok se opušta, voli da gleda filmove i serije i sluša muziku.

Nakon osnovne škole, Staša planira da upiše prirodno- matematički smer Gimnazije.

2015/16.

Tijana
Tijana Varađanin

Tijani su u školi omiljeni časovi matematike, srpskog, engleskog i nemačkog jezika. Ova naša vrsna učenica i takmičarka naglašava da su njenim uspesima najviše doprineli  učiteljica Jelena Tomić, nastavnice matematike Desanka Čepelnik i Martina Trkulja, nastavnica srpskog jezika Dragica Vukša i nastavnica hemije Lela Stančić. 

Zahvalna je nastavnici Dragani Videnov što je njenu svestranost usmerila ka brojnim vannastavnim aktivnostima, a direktoru Vitomiru Radaku što njen angažman prepoznaje, ceni i nagrađuje. Za dobru atmosferu u odeljenju u velikoj meri je zaslužan razredni starešina Miroslav Grujić.

Pored redovne nastave, Tijana u školi pohađa sekciju iz programiranja i novinarsku sekciju. Već godinama se takmiči u „Svetosavskoj mozgalici“ i „Kenguru bez granica“. Učestvuje u školskim i opštinskim kvizovima, na letnjim i zimskim kampovima.   

U gradu je aktivna članica Crvenog krsta i jedna je od autora dvojezične „Monografije Banata“u okviru međunarodnog projekta. Ranije se bavila  modernim plesom, a u proteklih pet godina trenira stoni tenis u klubu „Flip“.

Slobodno vreme voli da provodi u vožnji rolerima, sastavljanju i rešavanju rebusa i ukrštenica, plivanju i boravku u prirodi.

Želja joj je da posle osnovne škole upiše Gimnaziju, i to prrodno- matematički smer, radi što bolje pripreme za fakultet.

U ovom trenutku najvažnije joj je da ostvari što bolje rezultate na predstojećim takmičenjima.

Za postizanje visokih rezultata u školovanju Tijana preporučuje učenje sa razumevanjem i logičko povezivanje prethodno stečenih i novih znanja. Naglašava da se odlični rezultati sa lakoćom postižu zahvaljujući dobroj organizaciji i nesebičnoj podršci porodice.

Njen životni moto je: „Služi se pameću kao kormilom, a vrlinom kao jedrom.“

2014/15.

Gecić
Aleksandar Gecić

Aleksandar poštuje sve svoje nastavnike, a najviše ceni Danila Borovnicu, Milana Danića, Simu Okuku, oca Bobana i razrednu, Milicu Poznanović. Omiljeni školski predmeti su mu fizika, matematika i veronauka.

Van škole on trenira stoni tenis u klubu „Bus Computers“, a u slobodnom vremenu čita knjige, druži se, igra kompjuterske igrice i igra se sa svojim psom.

Sada mu je najvažnije da osvoji dovoljno bodova na završnom ispitu i da upiše željenu srednju školu. Planira da to bude kikindska Tehnička škola, smer elektrotehničar informacionih tehnologija. U daljoj budućnosti Aleksandar sebe vidi kao profesora na fakultetu.

Za visoke rezultate u školovanju najbitniji su pažnja na času, zainteresovanost i dodatno obrazovanje korišćenjem Interneta, televizije i literature, kaže Aleksandar.
Njegov životni moto je: Uzdiži sebe u znanju, a ne u slavi.

2013/14.

Antonina
Bogoljub Terzin

Bogoljubov recept za postizanje visokih rezultata u učenju i školovanju je naporno učenje, veliki rad, ulaganje mnogo vremena i truda. Njemu to očigledno ne pada teško, jer mu je životni moto i ideja vodilja izreka antičkog grčkog filozofa Aristotela: Koreni učenja su gorki, ali plodovi – slatki! Znači, kaže Bogoljub, sada dok smo mladi, treba da se trudimo i dajemo sve od sebe i što bolje sve naučimo, jer će se sve to isplatiti i budućnost će nam biti bolja i lakša.

U svojoj osnovnoj školi od predmeta najviše voli matematiku, fiziku i hemiju, a nastavnici koji su ostavili najdublji utisak na njega su Milan Danić, Danilo Borovnica, Lela Stančić i Aleksandra Stančul. Najbolje drugarice su mu Mila Pap i Katarina Stari.

Vrstan je takmičar u svojim omiljenim prirodnonaučnim oblastima gde redovno osvaja nagrade na okružnom nivou, a iz matematike je učestvovao i na republičkom takmičenju. Najveći uspeh do sada mu je osvojeno drugo mesto u republici iz hemije.

Pored redovne nastave, Boba je vrlo aktivan član sekcija iz matematike, hemije i engleskog, a van škole i dodatno usavršava engleski jezik.

U slobodnom vremenu on voli da se druži, da čita, da provodi vreme za računarom, da provodi vreme s svojom porodicom i u igri sa svojim psom.

U ovom trenutku Bogoljubu je u životu najvažnije zdravlje i upis u željenu srednju školu, Matematičku gimnaziju u Beogradu.

2012/13.

Antonina
Antonina Vukobrat

Na školskom hodniku, Antonina se ne razlikuje mnogo od svojih vršnjaka. Gotovo uvek nasmejana, u priči sa drugaricama ide ka učionici. Ipak, kad počne čas, priča nastavnika okupira njenu pažnju i razgovor se nastavlja, ali ovoga puta o atomima, sili, površini, Ivu Andriću...

Svoje uspehe u osnovnoj školi nizala je svih osam godina. Pored petica u Dnevniku, pohvala na sednicama i uspeha na školskim takmičenjima, Antonina je osvajala i visoka mesta na opštinskim, okružnim i republičkim takmičenjima. Okrenuta više prirodnim naukama, isticala se na takmičenjima iz fizike, hemije, matematike, ali i biologije.

U sedmom razredu učestvovala je na Opštinskom takmičenju iz matematike, a na okružnim takmičenjima je postigla zavidne rezultate: biologija - 3. mesto, fizika - 1. mesto, hemija - 2. mesto i plasman na Republičko takmičenje.

I osmi razred je doneo uspeha Antonini. Takmičila se u matematici na opštinskom nivou, a u fizici i u hemiji je učestvovala na republičkim takmičenjima i oba puta je pohvaljena.

Ali to nije sve! Dok se čekaju rezultati ovogodišnjeg Kengura bez granica, Antonina može da se pohvali sa tri diplome sa ovog takmičenja. Učestvovala je u programu Centra za usavršavanje u Kikindi, pohađala je časove fizike za talentovane učenike tri godine. Bila je član ADZNM "Gusle" osam godina, trenira odbojku u OK "Kikinda", a odbojku igra i za školu, te je zajedno sa školskim drugaricama osvojila drugo mesto na opštinskom takmičenju.

Zbog svih ovih postignuća i zasluga dobitnica je Vukove diplome. Uvereni smo da će nastaviti da otkriva tajne nauke i u srednjoj školi i da će nastaviti da bude uspešna i primerna učenica.


Mario
Mario Volaš

Mario Volaš, učenik 8.4 odeljenja Osnovne škole "Sveti Sava’", naizgled je sasvim običan vredan momak koji izvršava sve svoje školske obaveze, a u slobodno vreme odlazi na treninge, svira gitaru i sluša muziku. Međutim, njegovi uspesi govore više o njemu, kao i činjenica da sve školske zadatke obavlja brzo i sa lakoćom, da je redovan učenik završne godine na Odseku za gitaru u Osnovnoj muzičkoj školi "Slobodan Malbaški", da trenira streljaštvo i veoma precizno gađa u metu tamo gde treba. Dakle, reč je o vrlo nadarenom i svestranom učeniku, talentovanom i za prirodne i za društvene nauke, i za sport i za umetnost, koji predstavlja sebe i svoju školu na najlepši način širom zemlje i van njenih granica, a uz to je vrlo omiljen među svojim vršnjacima i kod nastavnika.

Mario je vrlo rano skrenuo pažnju na sebe učestvovanjem na raznim takmičenjima na svim nivoima. U nižim razredima je uspešno predtavljao školu na Smotri recitatora i takmičenju iz saobraćaja. Osvajao je nagrade iz engleskog jezika, hemije, geografije i likovnog vaspitanja, iz čega ima pregršt diploma, a prošle godine je "branio boje" naše škole na Školskoj olimpijadi, gde je bio drugi na Republičkom takmičenju. Učestvovao je na republičkim takmičenjima iz geografije i ekologije, koja su ga dva puta odvela u Mađarsku na međunarodno nadmetanje. Ove godine još jednom je pogodio metu pravo u centar – nakon osvojenog prvog mesta na takmičenju iz srpskog jezika kao nematernjeg na okružnom nivou, osvojio je drugo mesto na Republičkom takmičenju, a nastavio je da niže uspehe i u streljaštvu. Na Republičkom takmičenju osnovnih škola “upucao” je srebro. U streljaštvu Mario je prvak Lige Vojvodine i Lige Srbije. Školu će predstavljati i u finalu takmičenja "Ja imam talenat", na kome će sa drugarom svirati električnu gitaru.

Zbog svih ovih postignuća i zasluga dobitnik je Vukove diplome. Iako naš Mario ove godine završava osnovnu školu, sasvim smo sigurni da neće završiti sa nizanjem medalja, diploma i nagrada.

2011/12.

 

Aleksa KonstantinovAleksa Konstantinov

Rođen je 21. maja 1997. godine u Kikindi. Pohađao je OŠ "Sveti Sava" od 2004. do 2012. godine. Od samog početka bilo nam je jasno da pred nama nije samo bistar, samostalan i savestan đak, već nadareno dete.

Zadivljujuća je njegova očigledna "glad za znanjem", nepresušna radoznalost i aktivno interesovanje za sve obrazovne sadržaje, kao i pažnja sa kojom pristupa radu. Sve što uči, želi da razume i sve trajno pamti. Svaki korak u razmišljanju mora da mu bude jasan, sve mora da shvati i sve to vešto upotrebljava u proširivanju znanja. Izuzetno dobro uočava uzročno-posledičnu vezu. Samostalno radi, istražuje. Koristi dodatnu literaturu i Internet. On je ne samo zahvalan učenik već i nastavnikov partner u obrazovno-vaspitnom procesu. Sve to čini Aleksu retkim i dragocenim biserom koji prosvetnim radnicima unosi radost u rad i potvrđuje da bavljenje ovim pozivom ima viši smisao.

Svestran je. Tokom školovanja takmičio se u različitim školskim oblastima: srpski jezik, matematika, fizika, hemija, informatika... i postizao vrhunske rezultate. U završnom razredu opredelio se za prirodne nauke, fiziku i hemiju, a matematika je za njega posebna inspiracija. Redovno i rado je učestvovao u svim takmičenjima i postizao visoke rezultate, od kojih izdvajamo najznačajnije:

  • VI razred – Republičko takmičenje iz matematike, iz fizike (III mesto) i informatike (II mesto);
  • VII razred – Republičko takmičenje iz matematike (II mesto), fizike (III mesto) i hemije;
  • VIII razred – Republičko takmičenje iz fizike (III mesto), iz matematike I mesto (100 bodova – jedini s takvim rezultatom), zatim Matematička olimpijada I mesto (osvojio je maksimalnih 40 bodova, jedini). Na osnovu toga postaje kapiten državne ekipe na međunarodnom takmičenju iz matematike koje će se održati u Grčkoj.

Potom priznanje "Đak generacije za 2011/12. godinu" samo po sebi prilazi Aleksi.

Upisao je Matematičku gimnaziju u Beogradu.

Čast nam je bila raditi sa Aleksom.

Školski Google Webmail

MailRed