Serbian Chinese (Simplified) English French German Hungarian Italian Norwegian Romanian
Početak zimskog raspusta
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
PrimeriDobrePrakdeBlack
DobraPraksa
                          eCasopisRed
eČasopis
                          AktivnaSkola
AktivnaŠkola
                          FacebookRed
facebook
                          MoodleRed
moodle
                          Instagram
Instagram

Dobitnici Vukove diplome

 

2017/18.

1 Smilja Komanov, učenica VIII1

“Uvek treba biti uporan, jer pobednici nisu oni koji nikad ne gube, nego oni koji nikad ne odustaju”. Ovo je Smiljin životni moto, a u njenim najlepšim uspomenama na ovu školu ostaće učenje uz druženje, šale i nestašluke, vreme provedeno sa brojnim drugarima iz njenog i drugih odeljenja. Prve dane školovanja pamtiće po svojim dragim učiteljicama, Radmili Berar i Miroslavi Kuzmanov koje su je naučile da bude dobra i vredna osoba. Nastavnici u višim razredima su na zanimljiv način prenosili znanje i motivisali je da se zainteresuje za pojedine predmete.

Osim angažovanja u školi, Smilja mnogo vremena posvećuje sportu - trenira tenis. Ove godine završiće dve škole – našu i Osnovnu muzičku školu”Slobodan Malbaški” – odsek klavir. Odlazi na brojna takmičenja i postiže značajne rezultate.

Slobodno vreme voli da provodi sa drugarima i sa porodicom. Sluša muziku, gleda zanimljive filmove i čita knjige.

Želja joj je da upiše medicinsku školu i da se bavi stomatologijom.


2 Vuk Šerbula, učenik VIII1 

Vukovi planovi za budućnost su da upiše i završi Tehničku školu u Kikindi, a potom studira i postane programer.

Našu školu će pamtiti po ostvarenim prijateljstvima, druženju i putovanjima, naročito ekskurzijama. 

Vuk se bavi streljaštvom i na raznim takmičenjima predstavljao je svoj klub i školu. U školi pohađa sekciju iz programiranja.

Slobodno vreme posvećuje društvu i porodici. Opušta se slušajući muziku, voli da pogleda dobar film, a za kompjuterom vežba programiranje i igra igrice.

Njegov životni moto je: “Gde ima volje, ima i načina.”


3

Tijana Karić, učenica VIII2

Proteklih osam godina Tijani će ostati nezaboravne, pre svega po prijateljima sa kojim ih je provela. Među najlepšim su joj i uspomene na brojna takmičenja i nagrade koje je osvojila uz ogromnu pomoć i podršku učiteljice Gordane Rackov, nastavnika Lele Stančić, Marije Dimitrić, Danijele Trtić, Zorice Rofa, Zite Herceg, Zoltana Kanalaša, Milana Danića, razrednog starešine Maje Duvnjak i direktora Vitomira Radaka.

Osim redovne, Tijana pohađa i dodatnu nastavu iz mnogih predmeta. Usavršava engleski i nemački jezik, slika i piše.

Slobodno vreme provodi sa prijateljima i u krugu porodice. Voli da putuje, uživa u prirodi, gleda filmove i sluša muziku.

Oduvek su je interesovale prirodne nauke, te u budućnosti želi njima da se bavi . Međutim, još uvek se nije odlučila za neko određeno zanimanje.

Njen životni moto je: “Ja želim, ja mogu, ja hoću, ja moram!”


5 Ana Keneški, učenica VIII2

Anina izreka- vodilja je: “Uradi uvek ono što osećaš da treba, reci uvek ono što misliš, probaj da zaboraviš na strah koji ume da te opsedne. To nikada neće smetati onima kojima je stalo do tebe, oni kojima smeta, jednostavno - nisu bitni”.

Osnovna škola ostaće joj u lepoj uspomeni zbog njenog VIII2 i njene razredne, Maje Duvnjak i svih nastavnika koji su je naučili da poštuje prave moralne, ljudske vrednosti. Nikad neće zaboraviti druženja i šale, ekskurzije, sportska takmičenja i mnoge radosne trenutke tokom ovih osam godina.

Pored redovne nastave, Ana u školi pohađa sekciju iz hemije i peva u školskom horu. Završila je Osnovnu muzičku školu – odsek gitara. Trenira košarku, koju voli da igra i u slobodnom vremenu. Već dve godine članica je Panela mladih savetnika zaštitnika prava građana Republike Srbije.

U slobodno vreme, pored košarke, voli da crta, slika, čita knjige, peva, svira gitaru, sluša muziku, gleda filmove…

Posle osnovne škole, Ana planira da upiše prirodno- matematički smer Gimnazije “Dušan Vasiljev”. Studije nakon toga biće vezane za jednu od njenih omiljenih prirodnih nauka: matematiku, biologiju ili hemiju.

Ana ima još jednu omiljenu izreku: “Stegne me nekad nepravda, ali stisnem zube. Prećutim. Strpim se, jer znam da moje vreme tek dolazi.”


5 Jelena Lovrić, učenica VIII2

Jeleni će osnovna škola ostati u lepoj uspomeni zbog drugara sa kojima je provela najlepše trenutke i ekskurzija na koje su zajedno išli. Za uspešan početak školovanja zahvalna je učiteljici Gordani Rackov, a za uspehe na brojnim takmičenjima dragocenu pomoć su joj pružili nastavnici Eleonora Volaš Cibula, Zita Herceg, Milijana Boškov Ardeljan, Zoltan Kanalaš i Svetlana Mirčić Vukobrat. Velika podrška bili su joj razredna Maja Duvnjak i direktor škole, Vitomir Radak.

U školi je aktivna u dodatnoj nastavi iz više predmeta. Sport voli i njime se bavi od malena. Trenira košarku u Klubu “SOŽKK”.

Slobodno vreme provodi sa porodicom i prijateljima, voli da gleda filmove, sluša muziku i ide na treninge.

Planira da upiše društveno- jezički smer kikindske Gimnazije, jer su joj interesovanja oduvek usmerena ka jezicima I društvenim naukama. Volela bi da kasnije studira na filološkom fakultetu.

“Gledaj daleko! Kada misliš da gledaš daleko – gledaj još dalje!”- Jelenin je životni moto.


5 Aleksandar Selimović, učenik VIII2

Aleksandru od ovih osam godina provedenih u našoj školi ostaje u najlepšem sećanju njegov razred, ludorije koje su izvodili i ekskurzije na koje su išli. Pamtiće uvek svoju učiteljicu Gordanu Rackov koja ga je usmerila na pravi put, svoju razrednu i nastavnicu geografije zbog uspeha koji je uz njenu podršku postigao.

Aca je aktivan u više sportova. Trenira plivanje u klubu “Velika Kikinda”, aikido u KBV “Sunce”, a rekreativno, sa društvom i Street Workout. U školi pohađa DSD sekciju iz nemačkog jezika.

Veći deo slobodnog vremena provodi na treninzima, a voli i da izlazi sa društvom i igra kompjuterske igrice.

Nakon osnovne škole, planira da upiše Vojnu gimnaziju, a kasnije i Vojnu akademiju, jer mu je velika želja da postane vojnik ili oficir. Zna da ovo zanimanje zahteva dosta odricanja i pripreme, ali misli da je spreman za to.

“Jednostavno je. Budi ono što jesi, jer ostalo je sve zauzeto.”- to je Aleksandrov životni moto.


3

Dejana Škorić, učenica VIII2

Dejanine najlepše uspomene na našu školu vezane su za ekskurzije, druženje sa prijateljima, zanimljive časove, za njenu učiteljicu i nastavnike koji su se trudili da na najlepši način učenicima prenesu znanja.

U školi je angažovana u dodatnoj nastavi iz srpskog jezika i sekciji iz istorije, a tokom leta pohađala je Sportski kamp.

Slobodno vreme provodi u druženju, šetnjama gradom, vožnji biciklom…a voli i da crta, sluša muziku i pogleda dobar film.

Planira da upiše Ekonomsko- trgovinsku školu u Kikindi, a potom Ekonomski fakultet u Novom Sadu i da se bavi marketingom.

Dejanin životni moto je “Budi uporan, ne odustaj i ostvarićeš svoje snove.”


4 Aleksa Stojanović, učenik VIII2

Aleksina misao- vodilja je: “Samo napornim radom možemo doći do željenog uspeha.”

Osim u školi, ozbiljno je angažovan u sportu. Od svoje desete godine se član je Fudbalskog kluba “Partizan”gde vredno trenira i svi mu pomažu da uspe u svojim fudbalskim planovima, čak i nastavnici koji imaju razumevanja za njegova odsustvovanja iz škole.

I on većinu slobodnog vremena posvećuje treninzima, kako u klubu, tako i privatno u Kikindi. Pored sporta, slobodno vreme provodi sa drugovima.

Uvek će se sa radošću sećati svoje osnovne škole, za šta su najzaslužniji drugovi sa kojima je od svoje sedme godine, ali i nastavnici koji su se svakodnevno trudili da đacima objasne gradivo na najbolji način.

Aleksa planira da upiše Sportsku gimnaziju u Beogradu i da nastavi da se bavi fudbalom. 


1

Teodora Bajić, učenica VIII3

“Ko želi da učini nešto - naći će način. Ko ne želi – naći će izgovor.”- Teodorin je životni moto.

Pored školskih, Teodora je angažovana u brojnim i raznovrsnim vanškolskim aktivnostima. Polaznica je grupe za srpski jezik u Regionalnom centru za talente “Dušan Vasiljev”, trenira košarku u Klubu “SOŽKK”, pohađa časove engleskog jezika u “Lingua School” i već je završila osnovnu muzičku školu – odsek klavir.

Slobodno vreme voli da provodi sa drugaricama, da gleda serije, da svira klavir i sluša muziku, a takođe da rešava zanimljive matematičke zadatke.

Nakon osnovne škole planira da upiše Matematičku gimnaziju u Beogradu i volela bi da njena profesija ima veze sa matematikom.

Iz naše škole poneće drage uspomene na dobre drugare, na brojna takmičenja i uspehe koje je postigla. S poštovanjem će se sećati svojih nastavnika koji su joj u tome pomogli: Zoltana Kanalaša, Tatjane Prvulović, Milana Danića, Lele Stančić i Zorice Rofa.


2 Vladimir Zorić, učenik VIII3

Vladimir će zauvek biti zahvalan svojim nastavnicima na velikom trudu koji su uložili da bi učenicima preneli znanje. Najdraži su mu bili časovi fizike, biologije i tehničkog i informatičkog obrazovanja. Siguran je da će ga u budućem životu nasmejavati nezaboravne đačke anegdote iz osnovne škole.

Hobi mu je sviranje gitare, a u slobodno vreme voli da igra kompjuterske igrice (naročito one stare), da pogleda neki film i pročita dobru knjigu. Leti odlazi u duge vožnje biciklom.

Vlada želi da upiše Tehničku školu u Kikindi, smer elektrotehničar računara. Planira da bude programer. Takođe planira da dobrovoljno odsluži vojni rok.

“Poražen je samo onaj ko odustane.” – njegov je životni moto.


3

Bojana Milošević, učenica VIII3

Našu školu Bojana će pamtiti po stečenim prijateljstvima, po učenju i takmičenjima na koja je išla, po đačkim ekskurzijama i svečanostima. Sećaće se sa zahvalnošću svojih nastavnika koji su uvek bili tu da pomognu.

Pored redovne nastave, Bojana u školi pohađa geografsku sekciju i peva u horu. Već četiri godine trenira američki fudbal u klubu “Kikinda mamuti”. Aktivna je volonterka Kancelarije za mlade i članica je izviđačkog odreda “Proka S. Plavi”.

Slobodno vreme provodi sa porodicom i prijateljima i na treninzima. Voli da se opušta uz neki dobar film i grickalice.

U budućnosti ima nameru da, kao i do sada, vredno radi i bude uspešan đak i student i dalje napreduje u sportu kojim se bavi.

Bojanina omiljena izreka je: “Radi da bi živeo, a ne živi da bi radio.”


5 Novica Sandić, učenik VIII3

Dobri drugari i dobri nastavnici, lepo druženje – to je ono po čemu će Novica pamtiti osnovnu školu.

Pored redovne, on pohađa i Osnovnu muzičku školu “Slobodan Malbaški” – odsek klavir. Pet godina trenirao je plivanje, a sada je član Muškog odbojkaškog kluba “Kikinda”.

Slobodno vreme provodi sa drugarima, igrajući kompjuterske igrice, gledajući filmove…

I u daljem školovanju planira da postigne svoj maksimum, a da se pri tome bavi sportom.

Njegov životni moto glasi: “Nikad ne odustaj.”


5 Luka Šošić, učenik VIII3

“Nikad ne odustaj!”- to je i jedna od Lukinih izreka-vodilja, a druga je: “Ideja je samo prvi korak ka cilju.”

Dobro društvo, ekskurzije I časovi su ono po čemu će se on sećati naše škole.

Luka se rekreativno bavi biciklizmom i ronjenjem.

U slobodno vreme eksperimentiše sa elektronikom, voli da sluša muziku, pogleda dobar film i igra video igrice.

Posle osnovne planira da završi srednju, a potom i visoku školu koja će mu omogućiti da se bavi servisom automobila.


5 Jovan Ludaić, učenik VIII4

Jovan će se rado sećati svoje učiteljice Jasmine Ciganović koja je pozitivno uticala na njegov takmičarski duh, kao i svog razrednog starešine Danila Borovnice. Pamtiće zanimljive časove nastavnika Milana Danića i Radomira Dražića, pamtiće đačke ekskurzije…ali najlepše uspomene vezane su za njegove drugove i drugarice iz razreda.

U školi je aktivan u radu sekcija iz matematike, hemije, informatike, fizike i geografije. Pohađa Osnovnu muzičku školu “Slobodan Malbaški” – odsek klavir. Trenira stoni tenis u klubu “Galadska”.

U slobodnom vremenu igra se sa bratom i sestrom, igra basket i izlazi sa drugarima, gleda filmove i serije, igra video igrice…

Nakon osnovne škole, Jovan će verovatno upisati prirodno- matematički smer Gimnazije “Dušan Vasiljev” i planira da studira.

Za svoj životni moto odabrao je izreku Erika Batervorta: “Ne treba ići kroz život, već rasti kroz njega.”


5 Petra Kiralj, učenica VIII5

“Živi svoj život i pusti druge da žive.” – Petrina je omiljena izreka.

Osim redovne, ona pohađa i Osnovnu muzičku školu – odsek flauta. Članica je folklorne grupe u Kulturno – umetničkom društvu “Eđšeg ”sa kojom redovno nastupa na smotrama narodnih igara. Uz to, bavi se glumom i peva u omladinskom horu.

Slobodnog vremena ima vrlo malo i tada uživa da čita. Zapravo, uvek sa sobom nosi knjigu. Neke od njih pročita i više puta.

Po završetku osnovne, želi da pohađa Srednju muzičku školu u Zrenjaninu. Nakon toga upisaće Muzičku akademiju ili studije jezika.

Iskreno druženje sa drugarima iz razreda, njena učiteljica i nastavnici od kojih se učila mudrosti života, večno će ostati u Petrinom sećanju.

2016/17.

1

Ilija Bešlin, učenik VIII1

“Sve dok imamo uspomenu, ostaje nam prošlost. Sve dok imamo nadu, čeka nas budućnost”. Ovo je Ilijin životni moto, a u njegovim najlepšim uspomenama na ovu školu ostaće dobri drugari i svi njegovi nastavnici, a kao najdraži Milan Danić, Lela Stančić, Simo Okuka, Ivana Ignjatov i Miroslav Grujić koji ima najzanimljivije časove geografije i uvek zna da nasmeje razred.

Osim angažovanja u školi, Ilija trenira plivanje. U slobodno vreme igra fudbal i košarku sa drugarima, sluša dobre pesme i svira ih na svojoj gitari, igra kompjuterske igrice, a uveče voli da odgleda neki zanimljiv film.

Nada se i veruje da će vrednim radom postići ono što želi: da u Tehničkoj školi upiše i završi smer Elektrotehničar računara, a kasnije da postane programer.


2 Jovana Munćan, učenica VIII1 

Jovanini planovi za budućnost slični su Ilijinim: po završetku smera Elektrotehničar računara, želi da studira Web dizajn ili programiranje.

Našu školu pamtiće po dobrim prijateljima i svim stvarima kroz koje su zajedno prošli. Rado će se sećati svojih nastavnika, jer su se trudili da što više pomognu đacima i da od njih naprave dobre ljude.

Jovana se bavi atletikom, a u slobodno vreme voli da se druži, igra igrice, da vozi rolere, gleda filmove i sluša muziku.

Njen životni moto je: “Najveći uspeh nije nikad ne pasti, već uzdići se svaki put nakon pada.”


3

Stanislava Popov, učenica VIII1

Društvo iz razreda, zajedničke ekskurzije, rođendani i dogodovštine sa časova činiće Stanislavine lepe uspomene na ovu školu. Pamtiće po dobru svoje nastavnike, njihov trud da učenicima prenesu znanje, njihovu pomoć u teškim trenucima i dane kada su se zajedno radovali učeničkim uspesima.

Stanislava je veoma aktivna i van škole. Trenira ronjenje. Članica je Crvenog krsta, gde je završila obuku iz prve pomoći. Pohađa kurseve engleskog i nemačkog jezika.

Slobodno vreme provodi opuštajući se od svih obaveza, u krugu porodice, uz kućni bioskop ili sa prijateljima, u vožnji biciklom i rolerima.

Stanislava planira da studira medicinu, a prvi korak u tom pravcu biće upis u kikindsku Gimnaziju, na prirodno- matematički smer.

Njena izreka- vodilja je: “Bez muke nema nauke.”


5 Staša Vukobrat, učenica VIII2

Stašin životni moto je: “Ništa nije nemoguće, sve može da se postigne radom i trudom”.

Svoju školu pamtiće po onome što je u njoj naučila i po svom razredu, kao i po nastavnicima koji su joj pomogli da danas bude ovde kao dobitnica Plakete Sveti Sava. Posebnu zahvalnost upućuje učiteljici Nevenki Čikić, razrednim starešinama Mariji Dimitrić i Danijeli Trtić i nastavnicima Martini Trkulji, Leli Stančić i Milanu Daniću.

Pored redovne, Staša u školi pohađa i dodatnu nastavu iz matematike, hemije i fizike. Trenira odbojku, koju voli da igra i u slobodnom vremenu. Dok se opušta, voli da gleda filmove i serije i sluša muziku.

Nakon osnovne škole, Staša planira da upiše prirodno- matematički smer Gimnazije.


5 Sara Zamurović, učenica VIII2

 

Sara će iz škole poneti drage uspomene na veliko drugarstvo u svom odeljenju, na omiljenu nastavnicu i trenera Svetlanu Mirčić Vukobrat, nastavnika Stojčeta Đorđevskog, šale nastavnika Miroslava Grujića, na svoju učiteljicu Nevenku Čikić, odeljenjske starešine Mariju Dimitrić i Danijelu Trtić i na direktora Vitomira Radaka. Omiljeni predmeti su joj nemački jezik i fizika.

Ona je već završila jednu osnovnu školu – baletsku, a trenutno završava i peti razred muzičke škole. Članica je plesne grupe “Talarium Power”. Uspešno se bavi streličarstvom i sportskom i ritmičkom gimnastikom. U školi je aktivna u više oblasti: fizici, hemiji, matematici i informatici.

Slobodno vreme voli da provodi sa društvom, na društvenim mrežama, gledajući klipove na you tube-u i muzičke emisije poput “Pinkovih zvezdica”.

Prirodno- matematički smer Gimnazije “Dušan Vasiljev” je njen izbor što se tiče srednje škole, a kasnije će studirati fiziku, nemački jezik ili žurnalistiku.

“Ono što sanjate, pokušajte da ostvarite.”- Sarin je životni moto.


5 Jasna Mileusnić, učenica VIII2

Jasna je ponosna što je đak škole “Sveti Sava.” Poštuje sve svoje nastavnike jer su doprineli njenom uspehu i bezbroj puta dokazali da su u svakom trenutku spremni da joj pomognu i da je posavetuju. Omiljene nastavnice su joj Svetlana Mirčić Vukobrat i Dragica Sredojev. Osoba koju će pamtiti kroz čitav život kao prijatelja koji se raduje njenim uspesima i nagradama je njena učiteljica Nevenka Čikić.

Jasna je već deset godina aktivna članica Akademskog društva za negovanje muzike “Gusle”. Od šestog razreda ide na sekciju iz istorije, a tokom letnjih raspusta u školi je sa drugaricama pohađala Letnji i Sportski kamp.

U slobodno vreme voli da gleda filmove.

Jasna planira da postane lekar. Nakon osnovne, završiće srednju medicinsku školu, a potom i medicinski fakultet.

Njena misao- vodilja je: “Vera u sebe je prva tajna uspeha.”


3

Siniša Ilić, učenik VIII3

Siniša je za svoj životni moto odabrao izreku Bendžamina Frenklina: “Ne planirati, znači planirati neuspeh.”

On u bliskoj budućnosti planira da upiše jedan od elektro smerova u Tehničkoj školi, a nakon toga Elektrotehnički fakultet.

Osim u školi, ozbiljno je angažovan u sportu. Trenira vaterpolo u klubu “ŽAK”.

U slobodnom vremenu Siniša igra košarku i fudbal sa društvom, igra video- igrice i uči da programira.

Uvek će se sa radošću sećati svojih drugara iz osnovne škole, svoje učiteljice i nastavnika, kao i svih lepih trenutaka kroz koje su zajedno prošli.


4 Nikoleta Rajkov, učenica VIII3

Nikoleti će škola ostati u lepoj uspomeni najviše po šalama i doskočicama njenih drugara i po pojedinim nastavnicima koji su, pored predavanja, svojom duhovitošću uspevali da nasmeju đake.

U školi je angažovana u dodatnoj nastavi iz engleskog jezika. Smatra važnim i ozbiljno se posvećuje svom zdravlju i izgledu.

Najbolje se oseća u krugu svoje porodice i tu najradije provodi slobodno vreme, sluša stranu muziku i gleda strane serije.

Planira da upiše društveno- jezički smer kikindske Gimnazije. Voli strane jezike, pa će njene studije biti posvećene daljem usavršavanju jezika.

Nikoletin životni moto je “Nisam savršena, ali sam uvek ja.”


1

Andrej Heldrih, učenik VIII3

 “Veruj u sebe, pa će i drugi verovati u tebe.”- jedna je od omiljenih Andrejevih izreka.

A druga omiljena misao mu je : “U zdravom telu zdrav je duh.” i nju dosledno primenjuje. Otkad zna za sebe bavi se sportom. Prvi je bio aikido, potom devetogodišnja posvećenost plivanju, a od nedavno trenira vaterpolo.

Slobodno vreme Andrej provodi igrajući fudbal i košarku i družeći se sa prijateljima. Aktivno prati “Premijer” ligu, a voli i da pogleda dobar film. Učestvuje na raznim kampovima u školi i van nje, voli da putuje i da provodi vreme sa svojom porodicom.

Nakon osnovne škole, planira da završi kikindsku Gimnaziju, prirodno- matematički smer, a želi da studira meteorologiju. Takođe ga interesuje astronomija.

Iz naše škole poneće drage uspomene na prve školske dane, svoju učiteljicu Snežanu Danić, na nestašluke i vreme provedeno sa svojim odeljenjem. S poštovanjem će se sećati svih svojih nastavnika.


2 Anđelina Ostojić, učenica VIII4

Anđelina će pamtiti časove likovne kulture i tehničkog i informatičkog obrazovanja u svojoj školi, jer je na njima najviše mogla da ispolji svoju kreativnost, a rado se seća i zabavnih i interesantnih događaja sa časova geografije i fizike.

Pored naše, Anđelina je četiri godine pohađala muzičku školu, gde je svirala violinu, a trenirala je i plivanje. Sada se aktivno bavi košarkom, jer smatra da za taj sport ima najviše predispozicija.

Slobodno vreme voli da provodi sa drugarima, ide rekreativno na plivanje i radi vežbe, crta i pravi razne figure od papira, a najradije prati sportske događaje, uživo i na televiziji.

Pošto je humana i saosećajna, planira da završi srednju medicinsku školu, a potom i fakultet i da postane lekar. Takođe će nastaviti da se bavi košarkom, jer je sport deo njenog života.

“Da bi čovek uspeo u životu, potrebno je da bude srećan i zadovoljan bez obzira na okolnosti, i da voli ono što radi. Da bi se to desilo, moramo, pre svega, biti radni i požrtvovani.” – kaže Anđelina.


3

Boško Tanović, učenik VIII4

Po završetku osnovne škole, Boško planira da upiše Gimnaziju.

On trenira košarku, ali je rado igra i u slobodnom vremenu. Kada želi da se opusti, igra igrice na kompjuteru, gleda TV i izlazi sa drugarima.

Osnovnu školu će pamtiti po ekskurzijama, raznim sportskim takmičenjima, po dobrim i lošim nastavnicima i, naravno, po svojim drugarima.


5 Jana Tanović, učenica VIII4

Najlepše Janine uspomene na našu školu vezane su za druženje, za putovanja koja je škola organizovala i za takmičenja iz gimnastike na kojima je, sa svojim drugaricama, postigla veliki uspeh.
Pored redovne, ona pohađa i osnovnu baletsku školu, bavi se gimnastikom i modernim plesom.

Kad ima slobodnog vremena, voli da vežba gimnastiku, pleše, vozi rolere, da ide u šetnju ili sedne u kafić sa drugaricama.

Jana želi da upiše srednju baletsku školu, a ako ne uspe, alternativa joj je društveno- jezički smer Gimnazije “Dušan Vasiljev”.

Njen životni moto glasi: “Nije da se ne usuđujemo zato što su stvari teške, već su stvari teške zato što se ne usuđujemo.”


5 Klaudia Detari, učenica VIII5

Klaudiji će naša škola ostati u lepoj uspomeni po svim dragim ljudima koje je u njoj upoznala, po drugarima, drugaricama i nastavnicima. Naročito rado seća se školskih ekskurzija na kojima su svi zajedno doživljavali zanimljive avanture.

U školi je aktivna u radu sekcija iz matematike i likovne kulture.

Slobodno vreme provodi čitajući knjige, slušajući muziku i, naravno, družeći se sa prijateljima.

Nakon osnovne škole, Klaudia planira da upiše Tehničku školu u Kikindi, a potom studije u Beogradu i da postane programer.

Za svoj životni moto odabrala je izreku Kerija Granta: “Moja formula za život je jednostavna: svakog jutra ustanem, svake večeri legnem, a vreme između toga gledam da provedem što kvalitetnije.”


5 Donata Detari, učenica VIII5

Donata je, pored naše, učenica i Osnovne muzičke škole “Slobodan Malbaški”na odseku violine i solo pevanja. Osim redovne nastave u školi, aktivna je u radu nekoliko sekcija: iz biologije, srpskog, mađarskog i engleskog jezika, a najviše voli matamatičku sekciju.

Njena najveća želja je da postane čuvena violinistkinja i da koncertira po svetu. Zato planira da završi srednju muzičku školu, a potom Akademiju umetnosti.

U toku školske godine slobodnog vremena ima vrlo malo, a i tada su joj dani ispunjeni muzikom. Peva u crkvenom horu i aktivna je u Kulturno- umetničkom društvu “Eđšeg”. Kad nađe vremena, čita knjige, najradije romane Danijele Stil i Agate Kristi.

Donatina misao- vodilja je: “Uradite pravu stvar na pravi način i u pravo vreme.

2015/16.

1

Tijana Varađanin, učenica VIII2

Tijani su u školi omiljeni časovi matematike, srpskog, engleskog i nemačkog jezika. Ova naša vrsna učenica i takmičarka naglašava da su njenim uspesima najviše doprineli  učiteljica Jelena Tomić, nastavnice matematike Desanka Čepelnik i Martina Trkulja, nastavnica srpskog jezika Dragica Vukša i nastavnica hemije Lela Stančić. 

Zahvalna je nastavnici Dragani Videnov što je njenu svestranost usmerila ka brojnim vannastavnim aktivnostima, a direktoru Vitomiru Radaku što njen angažman prepoznaje, ceni i nagrađuje. Za dobru atmosferu u odeljenju u velikoj meri je zaslužan razredni starešina Miroslav Grujić.

Pored redovne nastave, Tijana u školi pohađa sekciju iz programiranja i novinarsku sekciju. Već godinama se takmiči u „Svetosavskoj mozgalici“ i „Kenguru bez granica“. Učestvuje u školskim i opštinskim kvizovima, na letnjim i zimskim kampovima.   

U gradu je aktivna članica Crvenog krsta i jedna je od autora dvojezične „Monografije Banata“u okviru međunarodnog projekta. Ranije se bavila  modernim plesom, a u proteklih pet godina trenira stoni tenis u klubu „Flip“.

Slobodno vreme voli da provodi u vožnji rolerima, sastavljanju i rešavanju rebusa i ukrštenica, plivanju i boravku u prirodi.

Želja joj je da posle osnovne škole upiše Gimnaziju, i to prrodno- matematički smer, radi što bolje pripreme za fakultet.

U ovom trenutku najvažnije joj je da ostvari što bolje rezultate na predstojećim takmičenjima.

Za postizanje visokih rezultata u školovanju Tijana preporučuje učenje sa razumevanjem i logičko povezivanje prethodno stečenih i novih znanja. Naglašava da se odlični rezultati sa lakoćom postižu zahvaljujući dobroj organizaciji i nesebičnoj podršci porodice.

Njen životni moto je: „Služi se pameću kao kormilom, a vrlinom kao jedrom.“


2 Anja Berić, učenica VIII2

Anjin životni moto je: „Nikad poraz, samo lekcija.“

U našoj školi lepo joj je na svim časovima, a posebno voli matematiku i hemiju. Poštuje i voli sve nastavnike, a naročito svoju učiteljicu Jelenu Tomić i odeljenjskog starešinu Miroslava Grujića.

Ona je veoma druželjubiva osoba. Jako voli sve drugare iz svog razreda, a druži se i sa prijateljima iz drugih odeljenjskih zajednica. I svoje slobodno vreme najradije provodi sa prijateljima, a sem toga voli da gleda filmove i sluša muziku.

Pored redovne nastave, u školi je aktivna na sekciji iz hemije i odbojkaškoj sekciji. Već pet godina trenira odbojku u Odbojkaškom klubu KI 0230, na poziciji tehničara.

Anjin recept za visoka postignuća u školi i dobijanje plakete Sveti Sava je: praćenje nastave, redovno učenje, bavljenje sportom i druženje s prijateljima, kako bi se dobila inspiracija za rad.

Nakon osnovne škole planira da upiše Gimnaziju „Dušan Vasiljev“, prirodno- matematički smer, a kasnije želi da studira medicinu i postane hirurg pedijatar.

U ovom trenutku u Anjinom životu najvažniji su porodica i prijatelji.


3

Anja Vučić, učenica VIII2

Anja nam poručuje da je za postizanje visokih rezulatata u školovanju, pa i priznanja koja uz to idu, recept jednostavan: REDOVNO UČENJE.

To potvrđuje i jedan njen životni moto koji kaže: „Ko želi nešto naučiti, naći će način, a ko ne želi, naći će opravdanje.“

Da je ne samo savesna i vredna, nego i uporna osoba, potvrđuje drugi njen moto: „Poražen je samo onaj koji odustane.“

U našoj školi Anja voli mnoge ljude: sve drugare iz svog razreda i sve svoje nastavnike. U najlepšem sećanju, ipak, ostaće joj odeljenjski starešina Miroslav Grujić, nastavnica biologije Marija Dimitrić, nastavnik istorije Lazar Demić i njena učiteljica Jelena Tomić. Omiljeni nastavni predmeti su joj hemija i biologija.

U slobodno vreme voli da lenčari, gleda filmove, sluša muziku i izlazi u grad sa drugaricama.

Porodica, prijatelji i uspešan upis u srednju školu trenutno su Anji najvažniji u životu.

Želja joj je da upiše smer farmaceutski tehničar u Srednjoj stručnoj školi „Miloš Crnjanski“, a potom da studira i postane farmaceut.


5 Milan Jakšić, učenik VIII2

 „Bez velikog truda nema ni velikog uspeha ni velikog čoveka. Zato svaki čovek može da postane genije ako voljom i radom nadmaši svet.“ To je Milanov životni moto.

Upravo tako, sopstvenim velikim trudom, redovnim radom i dobrom organizacijom postigao je zavidne rezultate u dosadašnjem školovanju i zaslužio plaketu Sveti Sava.

Omiljeni predmeti su mu hemija i fizika, a zanimljivi su i časovi geografije i istorije. U lepoj uspomeni ostaće mu svi nastavnici iz naše škole, a najdraži su mu razredni starešina Miroslav Grujić, nastavnici Lazar Demić, Biljana Grulović i Lela Stančić i njegova učiteljica Jelena Tomić.

Ove godine Milan će završiti dve osnovne škole, našu i muzičku, u kojoj je  šestu godinu na odseku gitare. Osim toga pohađa dodatnu nastavu jezika i trenira plivanje.

Pored gitare, slobodno vreme voli da provodi sa drugarima i sa svojom porodicom. Rado gleda filmove, sluša muziku i istražuje po Internetu. Prija mu šetnja i neka dobra knjiga.

Posle osnovne škole, želi da upiše prirodno- matematički smer Gimnazije, jer planira da se u budućnosti bavi humanim poslom, da leči ljude ili životinje.

U ovom trenutku Milanu je najvažnije sopstveno i zdravlje njegovih najmilijih, kao i da sa što boljim uspehom završi osmi razred i završne ispite u svojim osnovnim školama.


5 Matija Kozić, učenik VIII3

 

Matija kaže da visoke rezultate u učenju postiže zahvaljujući svom radu i trudu, kao i podršci porodice i nastavnika.

On voli i poštuje sve svoje nastavnike i drugare iz škole. Omiljeni nastavni predmeti su mu matematika, fizika i fizičko vaspitanje.

Pored redovne nastave, trenira fudbal i učestvuje u radu raznih sekcija. Fudbalom se bavi i u slobodnom vremenu, a voli i da provodi vreme za kompjuterom.

U životu mu je najvažnije da ostvari svoj veliki cilj, a to je dobro zaposlenje. Planira da, po završetku osnovne škole, upiše prirodno- matematički smer Gimnazije, jer voli matematiku i logiku, a potom da studira i postane softverski inženjer.

Matijin životni moto je: „Bilo šta radio u životu, potrudi se da to uradiš najbolje što možeš.“


5 Kristian Balaž, učenik VIII3

 

Kristian tvrdi da su za njegov uspeh u školi najzaslužniji redovan rad, upornost, želja, trud i pažnja na času.

Pažljiv je na svim časovima, a posebno mu je lepo na istoriji, geografiji i fizičkom vaspitanju, kao i na sekcijama iz hemije, matematike i informatike.

Omiljeni nastavnici su mu Lazar Demić, Dragica Vukša i odeljenjski starešina Miroslav Grujić, a lepa sećanja ga vežu za nastavnicu matematike Desanku Čepelnik i njegovu učiteljicu Jelenu Tomić.

Najbolji Kristianovi prijatelji u našoj školi su Jovana Kljajić, Dragan Hercegan i Milan Jakšić.

Pored nastave, pohađa privatno časove engleskog jezika, redovno ide na sekciju iz hemije i već godinama trenira tenis.

Slobodno vreme najradije provodi u druženju s prijateljima, slušajući muziku i čitajući zanimljive članke na Internetu.

Trenutno mu je u životu najvažnija sreća njegove porodice i da nastavi da uspešno u ostvaruje svoje planove.

Prvi od planova je da upiše prirodno- matematički smer kikindske Gimnazije, a potom da studira programiranje. Želja mu je da postane programer, ali i da se bavi muzikom.

Kristianov životni moto je „Veruj da je život vredan življenja i tvoje verovanje će prerasti u činjenicu.“


3

Emilija Mijandžić, učenica VIII4

Emilijin životni moto je „Trud i rad se uvek isplate.“ To je sigurno i njen oprobani recept za zavidne rezultate u dosadašnjem školovanju koji su joj doneli priznanje, plaketu Sveti Sava.

U našoj školi ima više prosvetnih radnika koji su joj pomogli u postizanju ovog uspeha, koje ona voli i kojima je zahvalna. Pre svih, tu je njen učitelj Marijan Petrov koji je u njoj razvio ljubav prema učenju.

Nastavnica Milijana Boškov Ardeljan pomogla joj je da proširi znanje nemačkog jezika. Nastavnik Miroslav Grujić pleni svojom duhovitošću, a zahvaljujući nastavnici Leli Stančić, Emilija je zavolela hemiju.

Posebnu zahvalnost izražava svojoj razrednoj, nastavnici srpskog jezika, Tatjani Prvulović, zato što je prepoznala njene kvalitete.

Izuzetna Emilijina ljubav pripada njenom odeljenju VIII-4.

Pored redovne nastave, u školi je Emilija angažovana u dodatnom radu iz nemačkog jezika.

I u svom slobodnom vremenu voli da prevodi tekstove sa nemačkog. Takođe rado prati srpske, nemačke i engleske TV serije i čita knjige. Najviše se, ipak, raduje vremenu koje provodi sa svojim društvom.

Po završetku osnovne škole, Emilija planira da upiše prirodno- matematički smer Gimnazije „Dušan Vasiljev“, a nakon toga, želja joj je da studira nemački jezik u Novom Sadu.

U ovom trenutku najvažnije joj je dobro zdravlje, njeno i svih koje ona voli, kao i da do kraja školske godine postigne željeni uspeh u školi.


4 Natalija Sakal, učenica VIII5

Nataliji je takođe trenutno najvažnije da uspešno završi osmi razred i da upiše željenu srednju školu.

Biće to Filološka gimnazija za talentovane učenike „Kostolanji Deže“ u Subotici. Natalija planira da postane prevodilac engleskog jezika i da u životu dosta putuje i obiđe razne krajeve sveta.

U ovoj našoj školi omiljeni nastavni predmet joj je likovna kultura jer voli da crta.

Pored crtanja, u slobodno vreme ona najradije sluša muziku.

Aktivno se bavi sportom.

Natalijin životni moto je: Svi mi imamo ciljeve u životu, ali oni se neće ostvariti sami od sebe. Moramo naporno da radimo i ako naiđemo na prepreku, uvek možemo naći način da je prevaziđemo.

2014/15.

1

Aleksandra Vujović, učenica VIII2

„Što se tiče postizanja ciljeva, mentalna koncentracija je na prvom mestu, a ključ uspeha je uvek postavljati nove ciljeve.“ Ovo je recept koji Aleksandra primenjuje u postizanju visokih školskih rezultata, a misao je preuzela iz knjige Luke Kaiolija „Ronaldo- opsesija za savršenstvom“.

U školi najviše voli časove hemije i istorije, a najboljim nastavnicama smatra Lelu Stančić i odeljenjskog starešinu Milicu Poznanović.

Pored redovne nastave, ona pohađa časove engleskog jezika i aktivna je u radu sekcije iz hemije.

Slobodno vreme najviše voli da provodi čitajući neku dobru knjigu, crtajući ili sa prijateljima.

Najbolji prijatelji u školi su joj Manja Grifatong, Đorđe Radak i Nikola Divković, a veoma drage drugarice su joj i Ivana Sivčev i Marija Stokić. Od prijatelja, Manja je ta koja je uvek tu za nju, zajedno gledaju filmove i utakmice i idu u šetnje.

Muzika je važan deo Aleksandrinog života. Dok je sluša, zaboravlja na sve probleme. Kada čuje poznatu melodiju, javlja se čudesan osećaj da je sve stalo i da su na svetu samo ona i ta muzika.

Zdrav život, puno smeha i druženja sa pozitivnim osobama su Aleksandri najvažniji. Na prvom mestu uvek su joj njena porodica i prijatelji. Trenutno joj je veoma važno da upiše željenu srednju školu, kikindsku Gimnaziju i to prirodno matematički smer.

„Svrha života je život sa svrhom.“-Aleksandrin je životni moto.


2 Manja Grifatong, učenica VIII2

U svojoj osnovnoj školi Manja najviše voli svoju najbolju drugaricu Aleksandru, najboljeg druga Jovana i veoma dobre drugarice Mariju i Marijanu. Najlepše joj je na nastavi engleskog jezika, hemije i fizičkog vaspitanja.

Osnova svih uspeha u školi, kaže Manja, su redovno učenje i slušanje na časovima.

Iskreno se zahvaljuje svojoj učiteljici Branislavi Okuka i razrednoj, Milici Poznanović na svem razumevanju i podršci koju su joj pružile.

Pored škole, pohađa privatne časove engleskog jezika.

Slobodno vreme uglavnom provodi čitajući knjige, družeći se s prijateljima i gledajući fudbal.
Manja voli da putuje i obišla je dosta evropskih gradova. Velika želja joj je da u budućnosti poseti neke od skandinavskih zemalja.

Trenutno joj je najvažnije da uspešno završi školsku godinu i upiše željenu srednju školu, Gimnaziju „Dušan Vasiljev“. Nakon gimnazije Manja želi da studira medicinu u inostranstvu i postane forenzički patolog.

Njen životni moto je: Radi marljivo u tišini, dopusti uspehu da napravi buku.“


3

Milica Kozomora, učenica VIII2

Iako je kao i svi nosioci plakete Sveti Sava, tokom celog školovanja postizala odličan uspeh u svim nastavnim predmetima, Milica ipak najviše voli časove srpskog jezika, matematike i biologije.

Slobodno vreme najradije provodi gledajući televiziju, a leti voli da se šeta ili trči.

Nakon osnovne, želi da upiše Ekonomsko trgovinsku školu u Kikindi, smer komercijalista. U daljoj budućnosti planira da studira Pravni fakultet u Beogradu i postane inspektor ili sudija.

U ovom trenutku najvažnije joj je da održi postignuti školski uspeh i da upiše željenu srednju školu.

Neophodno je puno rada, upornosti, želje i truda, kaže Milica, da bi se postao dobitnik plakete Sveti Sava.

Njen životni moto je: Kad poželiš da odustaneš, seti se razloga zbog kojeg si izdržao tako dugo.


5 Marija Stokić, učenica VIII2

„Ne postoji osoba koja nije sposobna da uradi više od onoga što misli da može.“- to je Marijin životni moto.

Nosilac plakete Sveti Sava postala je, kako sama kaže, zahvaljujući tome što pažljivo sluša na času i redovno uči.

Predmeti koje najviše voli su matematika, fizika i istorija, a omiljene nastavnice su joj odeljenjski starešina Milica Poznanović, njena učiteljica Branislava Okuka, Dragica Sredojev i Lela Stančić.

Najdraži odeljenjski drugarice i drugovi su joj Nevena, Manja, Aleksandra, Đorđe, Dušan i Ivana.

Marija se rekreativno bavi odbojkom, a u slobodnom vremenu najradije sluša muziku, druži se sa prijateljima, čita knjige i gleda filmove.

Trenutno joj je najvažnije da dobro uradi završni ispit i upiše željenu srednju školu, a to je prirodno matematički smer kikindske gimnazije. U daljoj budućnosti Marija namerava da studira medicinu.


5 Andrea Tot, učenica VIII4

 

Najveća Andreina želja je da upiše Vazduhoplovnu akademiju i zato joj je u ovom trenutku najbitnije da dobro odabere srednju školu koja će joj otvoriti put ka budućim studijama i zanimanju.

Za dosadašnji sjajan uspeh u školovanju, smatra ona, presudno je bilo pametno rasporediti vreme, izabrati jednu vannastavnu aktivnost kako bi se valjano mogla posvetiti i školi i onome što voli.

U školi su joj najdraži časovi srpskog jezika i drugari iz razreda.

Van škole bitan deo njenog života je odbojka koju trenira od sedme godine, kao i društvo sa treninga.

Slobodno vreme voli da provodi uz neki dobar film.

Andrein životni moto je: Ne odustaj. Izdrži kad je najteže i živećeš kao šampion.


5 Aleksandar Gecić, učenik VIII2

 

Aleksandar poštuje sve svoje nastavnike, a najviše ceni Danila Borovnicu, Milana Danića, Simu Okuku, oca Bobana i razrednu, Milicu Poznanović. Omiljeni školski predmeti su mu fizika, matematika i veronauka.

Van škole on trenira stoni tenis u klubu „Bus Computers“, a u slobodnom vremenu čita knjige, druži se, igra kompjuterske igrice i igra se sa svojim psom.

Sada mu je najvažnije da osvoji dovoljno bodova na završnom ispitu i da upiše željenu srednju školu. Planira da to bude kikindska Tehnička škola, smer elektrotehničar informacionih tehnologija. U daljoj budućnosti Aleksandar sebe vidi kao profesora na fakultetu.

Za visoke rezultate u školovanju najbitniji su pažnja na času, zainteresovanost i dodatno obrazovanje korišćenjem Interneta, televizije i literature, kaže Aleksandar.
Njegov životni moto je: Uzdiži sebe u znanju, a ne u slavi.

2013/14.

3

Bogoljub Terzin, učenik VIII3

Bogoljubov recept za postizanje visokih rezultata u učenju i školovanju je naporno učenje, veliki rad, ulaganje mnogo vremena i truda. Njemu to očigledno ne pada teško, jer mu je životni moto i ideja vodilja izreka antičkog grčkog filozofa Aristotela: Koreni učenja su gorki, ali plodovi – slatki! Znači, kaže Bogoljub, sada dok smo mladi, treba da se trudimo i dajemo sve od sebe i što bolje sve naučimo, jer će se sve to isplatiti i budućnost će nam biti bolja i lakša.

U svojoj osnovnoj školi od predmeta najviše voli matematiku, fiziku i hemiju, a nastavnici koji su ostavili najdublji utisak na njega su Milan Danić, Danilo Borovnica, Lela Stančić i Aleksandra Stančul. Najbolje drugarice su mu Mila Pap i Katarina Stari.

Vrstan je takmičar u svojim omiljenim prirodnonaučnim oblastima gde redovno osvaja nagrade na okružnom nivou, a iz matematike je učestvovao i na republičkom takmičenju. Najveći uspeh do sada mu je osvojeno drugo mesto u republici iz hemije.

Pored redovne nastave, Boba je vrlo aktivan član sekcija iz matematike, hemije i engleskog, a van škole i dodatno usavršava engleski jezik.

U slobodnom vremenu on voli da se druži, da čita, da provodi vreme za računarom, da provodi vreme s svojom porodicom i u igri sa svojim psom.

U ovom trenutku Bogoljubu je u životu najvažnije zdravlje i upis u željenu srednju školu, Matematičku gimnaziju u Beogradu.


4 Teodora Turudija, učenica VIII4

Teodorin životni moto je: čuvaj sebe, veruj u čuda i ne dozvoli da iko nagriza tvoj maleni svet.

Ona voli da uči i zato su joj dragi svi nastavni predmeti. Najveće rezultate do sada je postigla iz srpskog jezika i književnosti.

Nikada neće zaboraviti svoju prvu učiteljicu Natašu – Tanju Radovanović, čiji je duh i vera uvek uz nju. Njena učieljica usadila joj je ljubav prema lepom pisanju i košarci.

U školi najviše voli svoje društvo iz razreda i njihova druženja na ekskurzijama, kao i vreme provedeno sa nastavnicima na letnjem kampu. Ove divne uspomene na osnovno školovanje poneće u život zahvaljujući direktoru škole, Vitomiru Radaku.

Pored redovne nastave, ona trenira košarku u gradskom timu, članica je Forum teatra u okviru projekta „Biti fin u Kikindi je IN“ i volontira ponekad u Crvenom krstu.

Slobodno vreme najradije provodi u društvu prijatelja i svoje porodice, u šetnji ili uz neki dobar film, a voli ponekad i da bude sama – pročita neku dobru knjigu ili napiše koji stih.

U ovom trenutku najbitnije joj je da dobro uradi maturski ispit i da ostvari svoj cilj – da osvoji zavidno mesto na takmičenju iz srpskog jezika.

Što se tiče profesionalnih planova, još uvek je neodlučna. Za sada razmišlja o upisu u opšti smer kikindske Gimnazije, a veruje da će do mature, uz pomoć Nade Zorić, školskog psihologa biti sigurnija oko izbora srednje škole.

Teodorin recept za visoka postignuća u školovanju glasi: redovan rad i učenje; vera u samog sebe; ako vam se i ne dopada lekcija koju učite, učinite je zanimljivom, možete je čak i otpevati.


2

Flora Katić, učenica VIII5

Flora je, završila već dve osnovne škole: Osnovnu muzičku školu „Slobodan Malbaški“u Kikindi - odsek harmonika i Osnovnu baletsku školu Novi Sad, odeljenje u Kikindi.

U našoj osnovnoj školi omiljeni predmeti su joj matematika i engleski jezik, a zastupala je školu na takmičenju iz biologije. Voli sve svoje drugove i drugarice iz razreda. Dragi su joj svi nastavnici jer, kako kaže, svi učenike podučavaju na sebi svojstven način.

Uvek redovno učiti – to je njena preporuka za postizanje visokih rezultata u školovanju.

Pored obaveza u školi, Flora se već godinama ozbiljno bavi stonim tenisom. Dosta slobodnog vremena provodi trenirajući, a pored toga voli da sluša muziku i da crta.

Od planova za budućnost sada su joj najvažniji da upiše Ekonomsko – trgovinsku školu u Kikindi i da se dalje uspešno bavi stonim tenisom.


5 Marko Ludaić, učenik VIII2

Markova velika ljubav je muzika. On je već završio jednu osnovnu školu, muzičku, odsek klavir. Pošto voli da peva, aktivan je član hora, a ide i na solo pevanje. I slobodno vreme voli da provodi za klavirom i pevajući, a piše i kniževna dela i čita knige. Omiljena knjiga mu je „Plava je za košmare“od spisateljice Lori Ferije Stolarc.

Od sportova Marko se opredelio za karate.

U našoj osnovnoj školi koju ove godine završava, omiljeni predmeti su mu hemija i biologija. Voli sve svoje nastavnike, a najviše nastavnicu biologije Mariju Dimitrić, nastavnicu nemačkog Tanju Raca, nastavnice srpskog Zitu Herceg i Tanju Baba i, naravno, svog odeljenskog starešinu Milana Danića. Zastupao je školu na takmičenju iz biologije.

U skladu sa do sada otkrivenim sklonostima i talentima su i Markovi planovi za budućnost. Namerava da upiše prirodno-matematički smer gimnazije „Dušan Vasiljev“, a kasnije i solo pevanje. Voleo bi da postane profesor hemije i solo pevač. Ispunjenje ovih želja i planova trenutno mu je i najvažnije u životu.

Marko je do ovako visokih rezultata u školovanju stigao, kako sam kaže, slušajući svoje nastavnike, učestvujući u radu raznih sekcija i na takmičenjima, i naravno, ogromnim trudom.

Markov životni moto je: Sledi svoje snove, nikad ne odustaj.


7 Apolonija Detari, učenica VIII5

Red, rad i disciplina – to je Apolonijin životni moto. Njen recept za visoke obrazovne rezultate je: redovno učiti, spremiti se za svaki čas. Krajnji rezultat biće dobar uspeh, ali i dovoljno vremena za druge aktivnosti i dosta slobodnog vremena.

Ona je svoj recept očigledno dobro primenila. Pored izuzetnog školskog uspeha u svim predmetima, učestvovala je na takmičenjima iz biologije i mađarskog jezika, osvojila prvu nagradu i učešće na jednonedeljnom kampu na Balatonu.

Završava i osnovnu muzičku školu – odsek klavir. Do sada je učestvovala na jedanaest klavirskih takmičenja i na svakom od njih osvojila jedno od prva tri mesta.

Muzika ispunjava njen život: svira u kamernom muzičkom sastavu, peva u horu Rimokatoličke crkve, aktivna je članica Kulturno- umetničkog društva Eđšeg.

U skladu sa tim su i njeni profesionalni planovi. Želi da upiše Srednju muzičku školu „Josif Marinković“ u Zrenjaninu i da postane muzički pedagog ili operska pevačica.

Ima i slobodnog vremena u kome voli da ide na zabave, igra društvene igre i puno se šeta sa drugaricom iz ulice i škole, Dejanom Velemirov.
U našoj školi omiljeni su joj časovi mađarskog, geografije i matematike. Voli da se druži sa dečacima iz svog odeljenja. Najviše voli svou nastavnicu mađarskog jezika.

U ovom trenutku Apoloniji je najvažnije da se dobro pripremi za završni ispit i da ga uspešno položi.

2012/13.

3

Antonina Vukobrat, učenica VIII2

Antonina tvrdi da je visoke rezultate u osnovnom obrazovanju postigla zahvaljujući radu, trudu, upornosti i dobroj organizaciji. Drugačije ne bi mogla da se tako uspešno bavi svojim brojnim aktivnostima.

Tokom celog školovanja blistala je u svim nastavnim predmetima, a sama kaže da najviše voli časove matematike, fizike, hemije, biologije i fizičkog vaspitanja. Takođe uživa u različitim školskim vannastavnim aktivnostima i takmičenjima kao što su Svetosavska mozgalica, kvizovi znanja, sportska nadmetanja i druženja u školi. 

U lepom sećanju ostaće joj svi nastavnici i njena učiteljica Nevenka Čikić, koja je đacima pomagala svih osam godina, kao i društvo iz razreda. Najdraži nastavnici su joj njena razredna Marija Dimitrić, nastavnica Desanka Čepelnik i nastavnik Milan Danić.

Pored redovne nastave Antonina već pet godina trenira odbojku u Odbojkaškom klubu Kikinda, a bila je i osam godina aktivna članica ADZNM „Gusle“. Pohađa dodatnu nastavu iz matematike i sekciju iz hemije, a u Centru za stručno usavršavanje uključena je u rad sa talentima iz oblasti fizike.
U slobodnom vremenu voli da igra odbojku, čita, sluša muziku, gleda filmove, šeta se i druži sa vršnjacima.

U životu joj je trenutno najvažnije da upiše željenu srednju školu, a to je Gimnazija – prirodno-matematički smer. Posle toga planira da upiše fakultet vezan za prirodne nauke.

Antoninin životni moto je: Budi uporan i nikad ne odustaj.


4 Mario Volaš, učenik VIII4

Kao recept za visoke obrazovne rezultate i brojne uspehe na takmičenjima Mario preporučuje puno rada i truda i pažljivo slušanje na časovima.

Po njemu, svi predmeti su specifični na svoj način, a najdraži su mu likovna kultura, engleski jezik, geografija i informatika. Najdraže nastavnice su mu Sonja Felbab, Tanja Andrić i Tanja Prvulović, ali i bivše nastavnice engleskog jezika i matematike, Dubravka Puc i Silvija Dvorski.

Mario je van nastave aktivan u Učeničkom parlamentu. Već 5 godina trenira streljaštvo, a član je i ronilačkog kluba. Ove godine završava osnovnu muzičku školu, odsek gitare.

U slobodno vreme voli da svira gitaru, sluša muziku i ide na treninge.

Još uvek se nije definitivno opredelio za srednju školu, ali najviše ga zanimaju informatika i strani jezici. Trenutno mu je najvažnije da postiže što veće uspehe u streljaštvu, da što bolje uradi završni ispit i da upiše željenu školu.

Mariov životni moto je: Ono što se događa u tebi je daleko važnije od onoga što se događa tebi.


2

Strahinja Mršić, učenik VIII3

Strahinja je u školi stekao mnogo dobrih drugova i drugarica. Sve nastavnike veoma poštuje i ceni. Ipak bi na prvo mesto stavio svoju učiteljicu Snežanu Danić, kod koje je naučio prve „školske korake“. U najlepšem sećanju ostaće mu razredni starešina Simo Okuka i nastavnici Milan Danić i Zoltan Kanalaš. Omiljeni nastavni predmeti su mu fizika i matematika.

U školi Strahinja pohađa dramsku sekciju i sekcije iz fizike, matematike i hemije. Van škole ide u školu engleskog jezika „Lingua School“ i već šest godina trenira stoni tenis u klubu „Kikinda Bus Computers“.

U slobodnom vremenu najviše voli da se druži sa prijateljima i da gleda sportske mečeve. 
Trenutno mu je u životu najvažnije sopstveno i zdravlje njegovih najmilijih, a posle toga i njegovo dalje školovanje. Planira da upiše Tehničku školu, smer elektrotehničar računara, a za dalje videćemo...

Visoke obrazovne rezultate postigao je zahvaljujući pažnji na časovima i upornom i redovnom radu. 
Strahinjin životni moto je: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče – uključujući i one koje gubimo.


5 David Popović, učenik VIII2

Davidov životni moto je: Ko rano rani – ceo dan zeva.

U školi David najviše voli svoju učiteljicu Nevenku Čikić, drugare iz odeljenja VIII2 i sve nastavnike koji se trude da mu pomognu u daljem školovanju.

Pored redovne nastave on trenira košarku u Košarkaškom klubu Kikinda i pohađa privatne časove engleskog jezika.

Slobodno vreme voli da provodi sa drugarima iz razreda, sa rodbinom, a ponekad i za kompjuterom ili TV-eom.

U bliskoj budućnosti David želi da upiše Tehničku školu, smer elektrotehničar računara, a kasnije fakultet. Davidov recept za visoke rezultate u školi i dobijanje plakete Sveti Sava je: odlična pažnja na času, dobro objašnjavanje svih nastavnika i redovno učenje kod kuće.


7 Milica Stokić, učenica VIII3

Milici je u ovom trenutku najvažnije da što bolje uradi završni ispit i da upiše željenu srednju školu. U budućnosti bi volela da bude profesor engleskog jezika.

U ovoj školi omiljeni predmet joj je, naravno, engleski jezik. Od svih nastavnika najviše voli nastavnicu hemije Lelu Stančić, nastavnicu engleskog jezika Sonju Felbab i svog razrednog starešinu Simu Okuku. Sa svima iz razreda se rado druži, a najbolja drugarica joj je Milica Todorov.

Van nastave Milica trenira odbojku i aktivna je u radu sekcija iz hemije, engleskog jezika, srpskog jezika i saobraćaja.

Slobodno vreme najradije provodi sa svojim drugaricama i gledajući filmove.

Osmogodišnji skroz odličan uspeh u školi postigla je redovnim učenjem i pažnjom na časovima.

Milica se u životu rukovodi sa dva motoa: „Što možeš danas, ne ostavljaj za sutra“ i „Bez muke nema nauke.“


7 Ivana Milić, učenica VIII3

Posle osnovne škole Ivana planira da u Ekonomsko-trgovinskoj školi upiše i pohađa smer ekonomski tehničar, jer želi da u budućnosti postane ekonomista. U ovom trenutku najvažnije joj je da ostvari ovaj svoj plan i da napreduje i razvija se i u nekim drugim stvarima.

U školi najviše voli časove fizičkog vaspitanja i srpskog jezika. Omiljeni nastavnik joj je odeljenjski starešina Simo Okuka. Najbolja drugarica joj je Milica Keneški.

Slobodno vreme voli da provodi na treninzima, uz kompjuter i sa svojim društvom. Već četiri godine trenira odbojku u Ženskom odbojkaškom klubu Kikinda.

Smatra da je visoke obrazovne rezultate postigla zahvaljujući sposobnosti da pravilno rasporedi vreme za sve svoje potrebe, pa i za učenje.
Ivanin životni moto je: Lepa reč gvozdena vrata otvara.


6 Anastazija Kančar, učenica VIII4

Anastaziji je u učenju i postizanju visokih rezultata u školi glavni uzor i izvor inspiracije bio njen stariji brat. Njegovi uspesi podsticali su je da vredno radi, a mnogo joj je značila i bratova neposredna pomoć u teškim trenucima.

U našoj školi omiljeni su joj časovi nemačkog jezika. Najdraži su joj nastavnice koje predaju matematiku i nemački jezik i nastavnik tehničkog obrazovanja.

Van nastave Anastazia peva u dečijem horu i aktivna je u folkloru kulturno-umetničkog društva „Eđšeg“.

U slobodnom vremenu voli da sluša muziku, da se druži, a ponekad čita knjige nemačkih autora u originalu.

Trenutno joj je najvažnije da uspešno položi završni ispit i upiše željenu srednju školu. Volela bi da to bude smer finansijski administrator u Ekonomsko-trgovinskoj školi.

Njen životni moto je: Živi srećno i nikad se ne predaj.


1

Dejana Ćoškov, učenica VIII3

Dejana je svoj životni moto preuzela od Lukijana. On glasi „Jedino stvarno bogatstvo je bogatstvo duše. Sve ostalo podložno je gubicima.“ 

Trenutno joj je u životu najvažnije njeno zdravlje i zdravlje njoj dragih osoba. Takođe joj je bitno da uspešno završi školovanje i da se bavi poslom koji voli. Za početak, posle osnovne škole planira da upiše prirodno-matematički smer u Gimnaziji.

U osnovnoj školi najviše voli časove matematike i srpskog jezika. Dragi su joj svi nastavnici, a najdraži ipak razredni starešina Simo Okuka. Voli ceo svoj razred, a najbolja drugarica joj je Zorana Keri.

Pored redovne nastave, Dejana ide na sekciju iz hemije, pohađala je školu engleskog jezika i već godinama trenira odbojku.

Slobodno vreme najviše voli da provodi sa svojim društvom, da sluša muziku, gleda filmove i surfuje na Internetu.

I ona tvrdi da je recept za visoke obrazovne rezultate i dobijanje plakete Sveti Sava pažnja na času, redovno učenje i ponavljanje gradiva.

2011/12.

Teodora Plavšić Teodora Plavšić, učenica VIII1

Teodora voli svoju osnovnu školu. Drugarice i drugove doživljava kao sestre i braću. Veoma ceni rad svih svojih nastavnika jer su đacima nesebično pomagali i mnogo naučili.

U najlepšem sećanju ostaće joj nastavnice Dragica Vukša, Desanka Čepelnik, Dragica Sredojev i odeljenjski starešina Milijana Boškov Ardeljan, nastavnici Nemanja Božović i Milan Danić, a ne može da ne pomene i direktora škole Vitomira Radaka i psihologa Nadu Zorić, koji su bili dobri prema đacima i usmeravali ih na pravi put.

Časovi istorije i hemije su joj najdraži, ali voli i sve ostale. 
Novinarstvo i ples obožava. Aktivna je članica novinarske i istorijske sekcije u školi, a pohađa i dodatnu nastavu iz engleskog jezika. Pored toga, već pet godina ide u muzičku školu- svira klavir i bavi se plesom u plesnom klubu Fiesta.

Pored plesa, Teodora u svom slobodnom vremenu, voli da peva, čita, sluša muziku i crta, naročito modele haljina.

Tvrdi da je visoke rezultate u školovanju, za koje dobija plaketu Sveti Sava, postigla zahvaljujući svojoj upornosti i redovnom radu i trudu.

Trenutno joj je u životu najvažnije da bude zdrava, da sa što boljim uspehom završi osmi razred i da postigne dobre rezultate na takmičenjima iz plesa.

Nakon osnovne škole Teodora će upisati prirodno-matematički smer gimnazije jer namerava da studira medicinu i postane neonatolog, ili će se možda opredeliti za kriminalističku psihologiju. Pored klasičnog posla, volela bi da se bavi dizajniranjem, ili da bude foto-model i maneken.

Njen životni moto je: "Imaj vremena za rad, to je cena uspeha. Imaj vremena za smeh, to je muzika duše. Imaj vremena da voliš i da budeš voljen, to je privilegija bogova."


Andrea Kiš Andrea Kiš, učenica VIII5

U školi Andrea ima mnogo drugarica i drugova koje voli, mogla bi ih do jutra nabrajati. Najdraži su joj časovi jezika, ali i matematike, geografije i biologije. Mada pomalo strogi, nastavnici su, po njenom mišljenju, veoma dobri. Ipak, kao omiljene, ističe nastavnicu matematike i odeljenjskog starešinu Silviju Dvorski, nastavnicu geografije Eleonoru Volaš Cibula i nastavnicu hemije Jolan Madaras.

Dosadašnje visoke obrazovne rezultate i priznanja postigla je samo radom i voljom, jer bez volje, tvrdi Andrea, ništa ne vredi.

Od vannastavnih aktivnosti u školi uključena je u dodatnu nastavu iz engleskog jezika, a van škole ozbiljno se bavi tenisom.

Slobodno vreme ona voli da provodi trenirajući i igrajući tenis, crtajući, slušajući muziku.

Najvažniji ciljevi u ovom trenutku su joj da ostvari bolje rezultate u tenisu i da uspešno završi školovanje. Vrlo su slični njeni planovi za budućnost. Zna da će nastaviti da se bavi "belim sportom" i da će upisati ekonomsku školu. Namera joj je da svojim trudom ostvari nešto vredno u tenisu i da postane advokat.

Andrea je svoj životni moto preuzela od svog trenera, a on glasi: "Strpljenje je tajna uspeha".


Aleksa Konstantinov Aleksa Konstantinov, učenik VIII2

Aleksa je prirodno- matematički i naučni tip. To potvrđuje, kako planovima za naredni nivo školovanja (njegov izbor je Matematička gimnazija u Beogradu), tako i opštim profesionalnim usmerenjem. Naime, baviće se nekom od profesija iz domena prirodnih nauka.

Takođe, u dosadašnjem školovanju, od svih nastavnih aktivnosti najdraži su mu časovi fizike i matematike i nastavnici ovih predmeta.

Pored dodatnog rada u omiljenim nastavnim oblastima u redovnoj školi, Aleksa već godinama trenira košarku.

Slobodno vreme voli da provodi sa društvom, da igra košarku, sluša muziku, gleda filmove i serije i pretražuje Internet.

U ovom trenutku najvažnije mu je zdravlje, njegovo lično i zdravlje onih koje voli.

Za visoke rezultate u školovanju i brojne vredne plasmane i nagrade na takmičenjima iz raznih oblasti, Aleksa daje recept: pažnja na času i redovno ponavljanje i učenje gradiva.

Njegov životni moto je "Sreća prati hrabre i uporne".


Denis Nastovski Denis Nastovski, učenik VIII2

"Ne sanjaj život, već živi svoj san!", Denisov je životni moto.

I on za postizanje visokih rezultata u školi preporučuje sličan recept: marljivo i redovno učenje i naporan trud.

Omiljeni školski predmeti su mu srpski jezik i matematika, a najdraži nastavnici Desanka Čepelnik, Dragica Vukša i odeljenjski starešina Milan Danić.

Denis peva u školskom horu i bavi se humanitarnim radom u jednoj od kikindskih organizacija.

Slobodno vreme najradije provodi čitajući, vozeći rolere sa društvom i surfujući po Internetu.

Trenutno mu je najvažnije da dobro uradi završni ispit i upiše Srednju stručnu školu "Miloš Crnjanski" i u njoj medicinski smer. Denis planira da u budućnosti svojim radom doprinosi očuvanju zdravlja ljudi.


Filip Ivetić Filip Ivetić, učenik VIII3

"Učiti, učiti i samo učiti", to je Filipov životni moto.

Na taj način je, trudom i napornim učenjem, postigao veoma visoke rezultate u dosadašnjem školovanju i vredna priznanja na različitim takmičenjima, a sada i plaketu Sveti Sava.

I pored toga, Filip ima slobodnog vremena u kome najviše voli da gleda filmove, čita i crta.

Van redovne nastave on se bavi programiranjem, trenira plivanje i ide na razna takmičenja.

U školi najdraži nastavni predmeti su mu matematika i fizika. Podjednako voli sve drugove u razredu i, po njegovom mišljenju, svi njegovi nastavnici su najbolji.

U ovom trenutku najvažnije u Filipovom životu je obrazovanje.

Planira da ga nastavi upisom u gimnaziju, a potom će studirati astrofiziku ili programerstvo.


Milan Reljin Milan Reljin, učenik VIII3

U školi Milan najviše voli časove fizike, matematike i hemije.

U skladu sa tim je i njegov vannastavni angažman, aktivan je član sekcija iz matematike i hemije.

Milan Danić, koji mu predaje fiziku, i istoričar Lazar Demić su mu omiljeni nastavnici. Svi drugovi iz razreda podjednako su mu dragi.

U slobodnom vremenu voli da gleda filmove, surfuje po Internetu i čita knjige.

Obrazovanje je i njemu trenutno najvažnija stvar u životu. Dosadašnje visoke rezultate i plaketu Sveti Sava postigao je zahvaljujući učenju.

U daljem obrazovanju opedelio se, za početak, za gimnaziju, a još nije odlučio kojom profesijom želi da se bavi.

Milanov životni moto je "Što možeš danas, ne ostavljaj za sutra".

Školski Google Webmail

MailRed