Početkom avgusta u našoj školi se od 2013, u vidu projekta, realizuje dvonedeljni sportski kamp „Sportski bumerang“.

Projekat je  podržan  od Pokrajinskog  sekretarijata  za  sport i  omladinu, a autor  je Svetlana Mirčić Vukobrat, profesorka fizičkog vaspitanja u našoj školi.

Ideja vodilja je da se učenicima koji nisu aktivni sportisti omogući da upoznaju razne sportove i sportske klubove u našoj opštini, da se oprobaju u različitim sportovima i da odaberu sport kojim bi se bavili.

Učesnici kampa, pored fizičke aktivnosti, proširuju znanja o zdravom načinu ishrane, korektnom ponašanju na sportskim terenima i igralištima, dobijaju uvid u širi značaj sporta i dobrobiti koje pruža sportska aktivnost uopšte. Takođe, provode aktivno vreme družeći se sa vršnjacima u krugu svoje škole.

U kampu učestvuje oko 80 učenika od 3. do 7. razreda naše škole, koji nisu uključeni u vanškolske sportske  aktivnosti  i  koji  se  ne  bave  sportom.  O  učenicima  se  brine petnaestak  odraslih.  Osam nastavnika realizuje radionice i edukativne sadržaje kampa.

2013    bumerang 2013

Dnevni program traje od 8 do 13 časova, a uobičajeni radni dan odvija se po šemi:
- jutarnja gimnastika od 8 do 9 časova,
- realizacija radionica od 9.15 do 10.45,
- pauza od 11 do 11.30,
- predstavljanje klubova, realizacija treninga, prikaz, demonstracija, uključivanje učenika od 11 do 13 časova.

Organizuju se susreti i druženja polaznika kampa sa značajnim ličnostima iz sveta sporta u našem gradu (sportista, trenera, sudija).

Prateće  aktivnosti  su  ekološkog  karaktera:  sakupljanje  plastičnih čepova, praznih baterija, stikera...

Predstavljanje različitih sportova (demonstracija i uključivanje učenika) odvija se u prostoru škole i u prostorijama sportskih klubova.

Učenicima se tokom kampa predstavi petnaestak sportskih klubova i desetak rekreativnih grupa.

U toku kampa realizuje se kviz znanja o radionicama koje su sprovedene (kviz na šest jezika, QR kviz...).

2014    2015

Veoma  veliko interesovanje  dece  i  roditelja  za  kamp  „Sportski  bumerang“ i  veliki  broj zainteresovanih  učenika  iz  drugih  škola  pokazatelji  su  vrednosti  naše  ideje  i  uspešnosti  rada  i podsticaj su  nam da dalje  radimo  na osmišljavanju aktivnosti  i njihovom prilagođavanju dečijim potrebama i idejama.

Fotografije sa prethodnih sportskih kampova nalaze se u galerijama: 2013, 2014, 2015 i 2017.