Serbian Chinese (Simplified) English French German Hungarian Italian Norwegian Romanian
Početak zimskog raspusta
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
PrimeriDobrePrakdeBlack
DobraPraksa
                          eCasopisRed
eČasopis
                          AktivnaSkola
AktivnaŠkola
                          FacebookRed
facebook
                          MoodleRed
moodle
                          Instagram
Instagram

Promocija humanih vrednosti

Crveni krst u Vršcu u okviru kojeg postoji Dom Crvenog krsta na Vršačkom bregu permanentno sprovodi aktivnosti za mališane koji borave u objektu. Trodnevni kamp se realizuje novembra meseca u okviru projekta „Promocija humanih vrednosti - Za dobrotu svaki dan je dobar dan“. Ovaj projekat zamišljen je u cilju smanjenja nasilja među vršnjacima u osnovnim školama. U njegovoj realizaciji su uključeni mladi edukovani volonteri Crvenog krsta, prosvetni radnici i stručna služba Crvenog krsta u gradovima i opštinama.

Učenici naše škole su 2011. i 2013. imali priliku da sa ostalom decom rade radionice iz sedam modula: tolerancija, diskriminacija, rodna ravnopravnost, dečja prava, nenasilno rešavanje konflikata, prevencija sajber bulinga.

Osnovni cilj ovog programa je da se deca podsete da živimo u svetu koji poznaje različite kulturalne realnosti koje su jednako vredne i da makar u maloj meri steknu svest o vlastitoj odgovornosti u okviru šireg društvenog okruženja i spoljašnjeg sveta. Pored svega što projekat obuhvata učesnici su upoznati sa samim pokretom Crvenog krsta, istorijatom, osnovnim principima i aktivnostima.

Školski Google Webmail

MailRed