Serbian Chinese (Simplified) English French German Hungarian Italian Norwegian Romanian
Početak zimskog raspusta
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
PrimeriDobrePrakdeBlack
DobraPraksa
                          eCasopisRed
eČasopis
                          AktivnaSkola
AktivnaŠkola
                          FacebookRed
facebook
                          MoodleRed
moodle
                          Instagram
Instagram

eTwinning

eTwinning je internet portal koji povezuje zaposlene u školskim i predškolskim ustanovama širom Evrope sa ciljem da im omogući da zajednički osmišljavaju i sprovode projekte, razmenjuju ideje i primere dobre prakse, povezuju učenike i obogaćuju nastavu. Ovaj portal promoviše saradnju škola u Evropi i šire putem upotrebe informaciono-komunikacionih tehnologija, pružajući pomoć, podršku i gotove alate. Korišćenje portala je besplatno i bezbedno.

Od školske 2015/16. godine nastavnici i učenici naše škole pokreću i/ili sarađuju u brojnim eTwinning projektima. Dobitnici smo 6 Nacionalnih oznaka kvaliteta i 2 Evropske oznake kvaliteta za školsku 2017/18. godinu:

  • Stories Behind Traditions - projekat pokrenut sa osnovnom školom iz Rumunije u cilju upoznavanja običaja i kulture drugih zemalja, ali i razvijanja jezičkih i digitalnih kompetencija. U projektu su učestvovala i deca iz Portugalije, Turske i Ukrajine.
  • Amazing Animals - projekat pokrenut sa osnovnom školom iz Španije u cilju upoznavanja sa različitim vrstama životinja, načinima pomaganja ugroženim vrstama, kao i razvoja četiri jezičke veštine i upoznavanja dece iz drugih država. U projektu su učestvovala i deca iz Bugarske, Litvanije i Turske.
  • World Book Day - projekat u kome je naša škola bila suosnivač sa osnovnom školom iz Škotske. Cilj projekta bio je da se deca podstaknu na čitanje i upoznaju druge kulture čitanjem knjiga. Projekat je okupio decu iz Hrvatske, Italije, Poljske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Španije, Turske i Velike Britanije.
  • Talking Second Graders - projekat je imao za cilj da razvije jezičke veštine učenika i podigne svest o značaju učenja stranih jezika. U projektu su učestvovala deca iz Finske, Poljske, Slovenije, Srbije i Španije.
  • Kako se snaći na Marsu? - projekat je pokrenut sa osnovnom školom iz Hrvatske u cilju unapređenja znanja iz matematike, geografije, astronomije, IKT i komunikacionih veština. U projektu su učestvovali đaci naše i škole iz Osijeka.
  • Draw my name - projekat je pokrenut sa osnovnom školom iz Hrvatske u cilju unapređenja znanja iz matematike, likovne kulture, geografije, istorije, jezičkih i digitalnih kompetencija. U projektu su učestvovali naši đaci i njihovi vršnjaci iz Hrvatske, Rumunije i Turske.

Školski Google Webmail

MailRed