Biblioteka OŠ „Sveti Sava“ osnovana je davne 1970. godine. U to vreme škola je imala odličnu saradnju sa osnovnom školom u Batonji u Mađarskoj, te je najveći deo knjižnog fonda dobijen upravo iz ove škole. Za skladištenje i čuvanje knjižnog fonda zaslužni su brojni nastavnici koji su obavljali poslove bibliotekara. Među njima su Ilona Lenart, Deneš Šebek, Deže Kermeci, Aniko Sabo, Draginja Rankov, Nataša Radovanović, Miroslava Sivčev, Aleksandra Stančul i Miroslava Kuzmanov. Danas posao školskog bibliotekara obavljaja Mr Snežana Danić, magistar informatike u obrazovanju.

Biblioteka raspolaže fondom od oko 10.000 knjiga. Od tog broja oko 2500 knjiga spada u stručnu (nastavničku) literaturu, kao i beletristiku za odrasle. Struktura knjižnog fonda sastavljena je od dela iz programa maternjeg jezika, dela iz programa ostalih predmeta, dela za obradu lektira, didaktičko – metodičke literature za sve predmete, slikovnica, priručne literature, udžbenika i priručnika za sve predmete. Svake godine biblioteka postane bogatija za nekoliko stotina knjiga. Sem lektire, koja je obavezna, biblioteka ima širok opus knjiga iz svih oblasti i učenicima pruža mogućnost nadovezivanja na školsko kao i mogućnost proširivanja školskih znanja i sticanja novih. U okviru biblioteke učenici mogu uzimati i različite časopise koji obično izlaze jednom nedeljno ili mesečno.

U cilju povećanja knjižnog fonda biblioteka svake godine organizuje akciju pod nazivom „Knjiga na poklon“. U akciji učestvuju kako učenici tako i nastavnici i na taj način broj knjiga se svake godine uvećava. Biblioteka je mesto organizovanja dramskih i recitatorskih sekcija, kao i održavanja književnih večeri.

U sklopu rada biblioteke formiran je i NTC klub čiji su članovi izuzetno nadarena deca od II do VI razreda sa kojima se radi po principima i metodama NTC sistema učenja dopunjenog  tehnikama brzog čitanja i modelima rešavanja matematičkih problema. Rad se odvija svakog petka od 11 i 30 do 13 i 30. Realizator je bibliotekar uz stručnu pomoć psihološkinje Nade Zorić.

naši učenici u školskoj biblioteci