Serbian Chinese (Simplified) English French German Hungarian Italian Norwegian Romanian
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
SeminariRed
Seminari
                     UsavrsavanjeRed
Usavršavanje
                     TutorijaliRed
Tutorijali
                       PrimeriDobrePrakdeBlack  
Dobra praksa
                     eCasopisRed
eČasopis
                     FacebookRed
facebook
                     MoodleRed
moodle

        

 


Sat programiranja - Kad porastem biću programer!


U svetu se, u okviru Nedelje programiranja koja se ove godine obeležava od 8. do 1a. decembra organizuje kampanja pod nazivom Sat programiranja (Hour of Code) koja ima za cilj da demistifikuje pojam programiranja i približi ga ljudima od 6 do 106 godina širom sveta. Sat programiranja je kampanja koja treba da pokaže da, bez obzira na godine, nacionalnost ili pol, svako ima mogućnost da, ne samo koristi, već i stvara tehnologije budućnosti.

Naša škola učestvuje u ovoj svetskoj kampanji, čime želimo da učenicima omogućimo da nauče da računarsko programiranje nije naučna fantastika i da svako od njih može na zanimljiv način da napravi prve korake u programiranju. Ogranizator ove kampanje je Computer Science Organization Week.

Posle puštanja videa kliknite na pravougaonik sa donje desne strane, da bi ste uvećali sliku. Kliknite u dnu na CC ikonicu da bi ste uključili prevod.


 

Produženi boravak

Školske 2010/11. u nаšoj školi je, posle dugogodišnje pаuze, počeo ponovo dа rаdi produženi borаvаk. Ovim oblikom orgаnizovаnog rаdа sа učenicimа pre ili posle redovne nаstаve, omogućаvаmo deci dа kvаlitetno provedu vreme dok su im roditelji nа poslu. Rаd u produženom borаvku usklаđen je i prаti i dopunjuje obrаzovno-vаspitni rаd u redovnoj nаstаvi. 

Prioriteti rada u produženom boravku su stvaranje kolektiva učenika, usklađivanje aktivnosti sa nastavnim gradivom i rasporedom časova, organizovanje individulanog rada učenika na izradi domaćih zadataka i savlađivanju nastavnog gradiva, pružanje pomoći u savlađivanju i organizovanje međusobne pomoći, podsticanje učenika da kvalitetnije urade domaće zadatke, usmeravanje i motivisanje učenika za što uspešnije osamostaljivanje za dalji individualni rad, planiranje što raznovrsnijih oblika slobodnih aktivnosti neophodnih za razvoj svih komponenata ličnosti učenika. Slobodne aktivnosti podrazumevaju: kreativne radionice i muzičke, likovne, sportske, dramsko – recitatorske aktivnosti. Uključivanje učenika u obeležavanje značajnih datuma koje škola proslavlja i uključivanje u društvena zbivanja sredine u kojoj se škola nalazi takođe su od prioritetnih.

Nakon učenja i izrade domaćih zadataka učenici imaju mogućnost da se druže u atmosferi učeničke radne sobe.

Učionica za produženi boravak opremljena je televizorom, računarom, skenerom i štampačem.

Sa učenicima u boravku radi jedan profesor razredne nastave.  

Ukoliko želite da pogledate kako izgleda jedan dan u produženom boravku možete to da učinite u našoj foto galeriji.

Učenici u produženom boravku

Statistika

835053
DanasDanas796
JučeJuče1006
Ove nedeljeOve nedelje4989
Ovaj mesecOvaj mesec25334
UkupnoUkupno835053

Webmail

Mail-Maroon 2

Prijava