U OŠ "Sveti Sava" nastavni plan i program za učenike od 1 do 7. razreda ostvaruje se u toku 36 petodnevnih nastavnih nedelja, odnosno 180 nastavnih dana.

Nastavni plan i program za učenike 8. razreda ostvaruje se u toku 34 petodnevne nastavne nedelje, odnosno 170 nastavnih dana.

U toku školske godine učenici imaju jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust.

Školski kalendar organizuje Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice u saradnji sa Ministarstvom prosvete RS. Kalendar za ovu školsku godinu možete detaljnije pregledati ovde.

Organizacija nastave

OŠ "Sveti Sava" ima organizovanu poludnevnu nastavu koja se odvija u dve smene. Razredna nastava obuhvata mlađe učenike (od I do IV razreda) a predmetna nastava obuhvata starije učenike (od V do VIII razreda). Nastavne aktivnosti učenika organizuju se u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni. Prepodnevna smena počinje sa nastavom u 8h ali je učenik u obavezi da u školi bude 15 minuta pre početka nastave. Ista je i obaveza nastavnika. U prepodnevnoj smeni za mlađe učenike nastava je organizovana tako da postoje dva velika odmora, jedan posle 2. i jedan posle 3. školskog časa dok u starijoj učeničkoj smeni postoji jedan veliki odmor posle 2. školskog časa. U popodnevnoj smeni nastava počinje u 13 i 30 za mlađe učenike a u 13h za starije. I u ovoj smeni obaveza učenika i nastavnika je da na nastavu dođu 15 minuta ranije. U popodnevnoj smeni, kao i u prepodnevnoj, postoje dva velika odmora za mlađe učenike a jedan za starije. Školsku godinu započinjemo tako što su mlađi učenici u prepodnevnoj smeni a stariji u popodnevnoj a smene se menjaju nedeljno.

Razredna nastava se odvija u sledećim terminima:

pre podne od 800 do 1225
posle podne od 1330 do 1755

Predmetna nastava se odvija u sledećim terminima:
pre podne od 800 do 1310
posle podne od 1300 do 1810

Satnicu školskog zvona možete videti ovde.