Serbian Chinese (Simplified) English French German Hungarian Italian Norwegian Romanian
Početak zimskog raspusta
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
PrimeriDobrePrakdeBlack
DobraPraksa
                          eCasopisRed
eČasopis
                          AktivnaSkola
AktivnaŠkola
                          FacebookRed
facebook
                          MoodleRed
moodle
                          Instagram
Instagram

Nastava


U OŠ "Sveti Sava" nastavni plan i program za učenike od 1 do 7. razreda ostvaruje se u toku 36 petodnevnih nastavnih nedelja, odnosno 180 nastavnih dana.

Nastavni plan i program za učenike 8. razreda ostvaruje se u toku 34 petodnevne nastavne nedelje, odnosno 170 nastavnih dana.

U toku školske godine učenici imaju jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust.

Školski kalendar organizuje Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice u saradnji sa Ministarstvom prosvete RS. Kalendar za ovu školsku godinu možete detaljnije pregledati ovde.

Organizacija nastave

OŠ "Sveti Sava" ima organizovanu poludnevnu nastavu koja se odvija u dve smene. Razredna nastava obuhvata mlađe učenike (od I do IV razreda) a predmetna nastava obuhvata starije učenike (od V do VIII razreda). Nastavne aktivnosti učenika organizuju se u prepodnevnoj i popodnevnoj smeni. Prepodnevna smena počinje sa nastavom u 8h ali je učenik u obavezi da u školi bude 15 minuta pre početka nastave. Ista je i obaveza nastavnika. U prepodnevnoj smeni za mlađe učenike nastava je organizovana tako da postoje dva velika odmora, jedan posle 2. i jedan posle 3. školskog časa dok u starijoj učeničkoj smeni postoji jedan veliki odmor posle 2. školskog časa. U popodnevnoj smeni nastava počinje u 13 i 30 za mlađe učenike a u 13h za starije. I u ovoj smeni obaveza učenika i nastavnika je da na nastavu dođu 15 minuta ranije. U popodnevnoj smeni, kao i u prepodnevnoj, postoje dva velika odmora za mlađe učenike a jedan za starije. Školsku godinu započinjemo tako što su mlađi učenici u prepodnevnoj smeni a stariji u popodnevnoj a smene se menjaju nedeljno.

Razredna nastava se odvija u sledećim terminima:

pre podne od 800 do 1225
posle podne od 1330 do 1755

Predmetna nastava se odvija u sledećim terminima:
pre podne od 800 do 1310
posle podne od 1300 do 1810

Satnicu školskog zvona možete videti ovde.

Školski Google Webmail

MailRed