Serbian Chinese (Simplified) English French German Hungarian Italian Norwegian Romanian
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
PrimeriDobrePrakdeBlack
DobraPraksa
                          eCasopisRed
eČasopis
                          AktivnaSkola
AktivnaŠkola
                          FacebookRed
facebook
                          MoodleRed
moodle
                          Instagram
Instagram
Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Permanentan rad na razvoju i primeni IKT u nastavi - Dani informatike 2014.

23. decembar 2014 - Galerija fotografija

U ponedeljak, 22. decembra, održana je završna svečanost Dani informatike u školama Vojvodine 2014. na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. Organizator ove tradicionalne manifestacije je Centar za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike iz Novog Sada, a ceo događaj je pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice. Ova manifestacije već dugi niz godina podstiče proces informatizacije nastave u osnovnim i srednjim školama Vojvodine, i podstiče korišćenje IKT tehnologija u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

Našoj školi je ovoga puta dodeljeno veoma veliko priznanje - „Permanentan rad na razvoju i primeni IKT u nastavi”. Ova nagrada predstavlja priznanje za višegodišnji permanentan rad i primenu informacionih tehnologija u osavremenjivanju nastavnog procesa. U školi se 10 godina unazad posvećuje pažnja primeni savremenih informacionih tehnologija u nastavnom procesu i radi se na stalnom usavršavanju i primeni novih ideja.

Pored škole, podjednako važno priznanje su dobila i dva nastavnika naše škole, Dragica Sredojev i Arpad Pastor. Njihovo priznanje „Doprinos bazi znanja u obrazovnim softverima” uvažava veliki doprinos u uvođenju novih tehnologija u nastavni proces približavajući učenicima gradivo na bolji, interesantniji i savremeniji način.

Info2     Info3

Dragica Sredojev

 • Sajt je namenjen učenicima. Svrha sajta je da učenicima olakša svakodnevno učenje ali i da ih upozna sa nekim zanimljivostima koje nisu u okvirima redovnog nastavnog plana i programa. Na sajtu su, pored nastavnih materijala, postavljene PowerPoint prezentacije. Prezentacije postavljene na sajtu predstavljaju lakši i interesantniji način predstavljanja nastavnog materijala učenicima. Pored prezentacija nastavnice, na sajtu su mesto našle i učeničke prezentacije koje se prave u okviru projekta iz istorije — O istoriji Kikinde.
  herodot.svetisava.edu.rs

Arpad Pastor

 • Blog sa video tutorijalima – MS Word, GIMP, InkScape, Videopad i Internet/e-mail
  arpadpastor.wordpress.com
 • Kurs iz progeCAD/AutoCAD-a koje obuhvata 16 časova u sklopu predmeta Tehničko i informatičko obrazovanje u 7. razredu:
  progecad.svetisava.edu.rs
 • Administrator školskog Moodle portala - sajta za elektronsko učenje, kao i autor više kurseva na portalu koji obuhvataju gradivo za praćenje nastave iz informatike i tehničkog. Na tim kursevima se nalaze nastavni sadržaji za učenika u vidu video tutorijala ili interaktivnih sadržaja; domaći zadaci, testovi za vežbu, kontrolni zadaci, forumi... Školska platforma za eUčenje:
  moodle.svetisava.edu.rs
 • Autor i administrator Moodle platforme za učenike osnovnih škola u Opštini Kikinda za potrebe obaveznog godišnjeg testiranja iz saobraćaja na računaru, putem interneta 2009. godine. Detaljnije o ovome možete pročitati OVDE i OVDE.
Info1
 Fotografije: Mihailo Berček

Školski Google Webmail

MailRed