Дан Црвеног крста

Сваке године се, поводом Дана црвеног крста, 8. маја, организује Недеља Црвеног крста. Активности у тој недељи су разноврсне, а све их организује Општинска организација Црвеног крста. Сваке године наша школа узме активно учешће. Ове године су у једном дану, а то је био понедељак, 9. мај, организовани по 13. пут Фестивал младости, хуманости, љубави и лепоте, као и такмичење из прве помоћи.
Ученици шестог разреда су нас представљали на фестивалу. Они су се такмичили на десетак пунктова. Половина су били едукативни пунктови на којима је требало показати знање из историје Црвеног крста, добровољног давалаштва крви, и другим хуманим вредностима, а другу половину чинили су пунктови на којима је требало показати добре вештине- трчање, спретност, сналажљивост. Екипу наше школе чинило је шест ученика 6/2 одељења – Деа Киш, Ања Тунић, Миа Павлов, Марко Зарић, Марко Видовић и Немања Галић.

Ученици четвртог разреда су се такмичили у пружању прве помоћи у категорији подмлатка. Били су јако успешни и освојили су ПРВО место. Они ће нашу школу али и нашу општину представљати на предстојећем, покрајинском такмичењу у пружању прве помоћи у организацији Црвеног крста Војводине. Нашу екипу чинили су следећи ученици четвртог разреда – Дарија Ширјанчев, Александар Ширјанчев, Милица Фазекаш Петра, Вук Матијевић, Огњен Којић, Вукашин Пап.
Ове ученике су одабрале и упутиле у рад учитељице Љиљана Јолић и Сања Јакшић као и наставница Драгица Средојев, повереник Црвеног крста за нашу школу.
Честитамо свим ученицима!

This entry was posted in Školski život and tagged . Bookmark the permalink.